Agricover Credit ia 15 milioane euro de la BEI pentru finanțări agricole

Agricover Credit ia 15 milioane euro de la BEI pentru finanțări agricole
scris 1 aug 2016

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat un credit de 15 milioane euro companiei Agricover Credit, instituție financiară nebancară specializată pe finanțarea agriculturii, parte a grupului Agricover, potrivit unui comunicat publicat luni.

Împrumutul a fost acordat pentru a finanța proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol, scrie News.ro.

”Este primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, lansat de Comisia Juncker”, se arată în comunicat.

Planul Juncker, denumit după președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost conceput pentru stimularea investițiilor la nivelul UE, iar instrumentul său principal îl reprezintă Fondul European de Investiții Strategice (FEIS).

Acesta are la bază o garanție de 21 miliarde euro furnizată de UE și Banca Europeană de Investiții (BEI), sumă cu care poate mobiliza investiții de până la 315 miliarde de euro, potrivit datelor oficiale.

Munca, taxată agresiv în România: Salariatul mediu produce cu 1.250 euro pe an mai mult decât un bulgar, dar rămâne doar cu 50 euro în plus. Restul ia statul CITEȘTE ȘI Munca, taxată agresiv în România: Salariatul mediu produce cu 1.250 euro pe an mai mult decât un bulgar, dar rămâne doar cu 50 euro în plus. Restul ia statul

Agricover Credit este o instituție financiară nebacară (IFN) axată în mod exclusiv pe finanțarea agricultorilor și a proiectelor lor.  Compania este controlată de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani stabilit în România după 1990.

Societatea, condusă de fostul director al Băncii Transilvania, Robert Rekkers, a avut anul trecut venituri totale de peste 80,6 milioane lei (18,1 milioane euro) și un profit net de 17,4 milioane lei (3,9 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit
bei