Board-ul BCE este acuzat de favoritism, în atribuirea unei funcții la Bruxelles

Board-ul BCE este acuzat de favoritism, în atribuirea unei funcții la Bruxelles
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2016

Board-ul Băncii Centrale Europene (BCE) a primit o plângere din partea consiliului angajaților, în care este acuzat că numirea noului reprezentant al instituției la Bruxelles arată ca un act de favoritism, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții angajaților au trimis scrisoarea după ce Stephane Rottier a fost desemnat să conducă biroul BCE în orașul care găzduiește majoritatea instituțiilor europene, scrie News.ro.

Postul vacant nu a fost anunțat vacant nici la nivel intern nici public.

Rottier, care va prelua postul la 1 septembrie, este în prezent consilier al economistului șef al BCE, Peter Praet.

Un purtător de cuvânt al BCE a confirmat plângerea și a spus că numirea a urmat procedurile băncii. Acesta a arătat că activitatea lui Rottier pentru Praet nu a inclus un rol decizional, iar economistul șef, membru în board-ul BCE, nu a făcut parte din comisia de selecție.

Nicio stație, tunel sau depou de la Metrou nu are autorizație ISU. Care este cea mai periculoasă stație CITEȘTE ȘI Nicio stație, tunel sau depou de la Metrou nu are autorizație ISU. Care este cea mai periculoasă stație

”Numirile din cadrul BCE se bazează pe capacitate și performanță. Rotttier este un economist cu o experiență de 16 ani în bănci centrale, FMI și Ministerul de Finanțe din Belgia”, se arată într-un comunicat al BCE.

Un sondaj efectuat în 2015 între angajații BCE a arătat îngrijorări legale de lipsa de transparență și valoare, în numirile interne.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce