Acțiunile băncilor italiene scad în urma testelor europene de stres

Acțiunile băncilor italiene scad în urma testelor europene de stres
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2016

Acțiunile celor mai bănci italiene evoluează în scădere luni, în urma publicării testelor de stres de către Autoritatea Bancară Europeană, la sfârșitul săptămânii trecute, excepție făcând titlurile Banca Monte dei Paschi di Siena, datorită aprobării unui plan de salvare susținut privat, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Monte dei Paschi, cea mai mare banca a Europei, a aprobat vineri seară un plan de salvare care prevede reducerea creditelor neperformante și majorarea capitalului. Titlurile băncii au crescut luni cu 5,3%, scrie News.ro.

În cadrul planului, Monte dei Paschi va plasa credite neperformante în valoare de 9,2 miliarde de euro într-un nou vehicul și va atrage în același timp 5 miliarde de euro, pentru consolidarea capitalului.

Acțiunile băncilor italiene au fost printre cele mai afectate în ultimele luni, din cauza creditelor neperformante în valoare de 360 de miliarde de euro, care pot pune în pericol stabilitatea sistemului financiar din zona euro și să genereze o nouă criză financiară.

Un motiv special de îngrijorare este reprezentat de creditele neperformante de 50 de miliarde de dolari din portofoliul Monte dei Paschi, căreia Banca Centrală Europeană (BCE) i-a cerut să le reducă la 14,6 miliarde de euro până în 2018.

Munca, taxată agresiv în România: Salariatul mediu produce cu 1.250 euro pe an mai mult decât un bulgar, dar rămâne doar cu 50 euro în plus. Restul ia statul CITEȘTE ȘI Munca, taxată agresiv în România: Salariatul mediu produce cu 1.250 euro pe an mai mult decât un bulgar, dar rămâne doar cu 50 euro în plus. Restul ia statul

Spre deosebire de testele de stres precedente, nu a fost stabilit un nivel obligatoriu de capital pentru promovarea acestora, dar rezultatele au fost trimise autorităților de reglementare, care să stabilească ce bancă trebuie să își majoreze capitalul.

Alte patru mari bănci italiene au un nivel de capital solid, în scenarii de stres, dar sectorul bancar italian a fost menționat ca unul mai slab, la nivelul Europei.

Acțiunile Intesa Sanpaolo sunt în declin cu 1,88%, UniCredit cu 7,3%, Banco Popolare cu 4,2% și Unione di Banche Italiane cu 3,64%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni banci
banci italia