Alphabet devine compania cu cele mai mari rezerve de numerar din lume, depășind Apple

Alphabet devine compania cu cele mai mari rezerve de numerar din lume, depășind Apple
scris 3 aug 2019

Alphabet, compania-mamă a Google, a devenit compania cu cele mai mari rezerve de numerar din lume, depășind Apple, care a ocupat această poziție timp de un deceniu, potrivit Financial Times. 

Astfel, rezervele în numerar ale Google au ajuns, în trimestrul al doilea, la 117 miliarde de dolari, în timp ce rezervele cash ale producătorului iPhone, au coborât la 102 miliarde de dolari. 

Apple a fost puternic criticată pentru rezevele uriașe de numerar,  depozitate în mare parte în subsidiarele din afara SUA. Printre critici s-a numărat și investitorul activist Carl Icahn.

UNIQA Asigurări de Viață are un nou director general CITEȘTE ȘI UNIQA Asigurări de Viață are un nou director general

În 2017, rezervele în numerar al Apple ajunseseră la 257 de miliarde de dolari. În urma criticilor, dar și a reformei fiscale din SUA din 2017 (care introduce impozitarea sumelor păstrate în afara SUA), Apple a plătit dividende în ultimile 18 luni și a răscumpărat acțiuni. Totodată, compania a majorat cheltuielile pentru cercetare.

Rezervele în numerar ale Alphabet au crescut în pofida unui avans al cheltuielilor de capital. Compania a investit anul trecut 25 de miliarde de dolari, cu circa 12 miliarde de dolari mai mult decât în 2017, o mare parte a banilor mergând către real estate. Google a construit centre de date pentru a susține divizia de cloud, aflată în creștere substanțială, și și-a extins birourile în orașe importante, cum este New York.

Urcarea pe prima poziție în topul companiilor cu cele mai mari sume în numerar atrage atenția asupra puterii Alphabet într-un moment în care este vizată de investigații în SUA. Compania a fost amendată, în ultimii 2 ani, cu peste 8 miliarde de dolari de autoritățile antitrust europene.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
numerar google
numerar apple
alphabet
rezerve google
bani google