ASF: Curtea de Apel București respinge contestația Euroins pentru sancțiunile recente

ASF: Curtea de Apel București respinge contestația Euroins pentru sancțiunile recente
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2020

Curtea de Apel București a respins astăzi ca nefondată cererea Euroins de suspendare a aplicării sancțiunilor și măsurilor dispuse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, anunță ASF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Euroins Asigurare-Reasigurare S.A. a fost sancționată cu o amendă de 1,5 milioane de lei, cu argumentul unor deficiențe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite.

VIDEO Inspectorii vor controla dacă profesorii fac sau nu cursuri online CITEȘTE ȘI VIDEO Inspectorii vor controla dacă profesorii fac sau nu cursuri online

În plus, societatea are obligația de a transmite Autorității de Supraveghere Financiară un plan de finanțare și de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii. De asemenea, potrivit deciziei, societatea trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficiențele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Pe de altă parte, luna trecută Curtea de Apel București (CAB) a suspendat decizia de retragere a autorizației șefului Euroins, Mihnea Tobescu, sancțiune pe care instituția a anunțat-o la 1 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
curtea de apel