Asigurări

Bloomberg: Locul unde femeile domină lumea financiară, iar bărbații cred că industria bancară este plictisitoare

Bloomberg: Locul unde femeile domină lumea financiară, iar bărbații cred că industria bancară este plictisitoare

9 mar 2017

În Thailanda, femeile ocupă peste 30% din pozițiile de conducere în domeniul serviciilor financiare, al treilea procent ca mărime din lume după Suedia și Norvegia, unde ponderea se apropie de 35%, arată o analiză realizată de firma de consultanță Oliver Wyman, citată de Bloomberg.

 • CONFIRMARE ASF a scos Euroins din redresare financiară
  CONFIRMARE ASF a scos Euroins din redresare financiară
  8 mar 2017

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat astăzi că a decis închiderea procedurii de redresare financiară firmei de asigurări Euroins România, începută în urmă cu aproape un an și cinci luni, după ce acționarii bulgari au îndeplinit cerințele autorității de supraveghere. Profit.ro a anunțat din decembrie că ASF va decide posibila ieșire a Euroins România din procedura de redresare financiară, în urma concluziilor unei analize finale pe datele financiare ale asigurătorului la 31 decembrie 2016.

 • Un cutremur mare lasă în stradă sute de mii de români. Doar 33% din locuințe sunt protejate, deși asigurarea e obligatorie
  Un cutremur mare lasă în stradă sute de mii de români. Doar 33% din locuințe sunt protejate, deși asigurarea e obligatorie
  7 mar 2017

  Doar o treime din cele 8,8 milioane de locuințe din România sunt asigurate în caz de cutremur, majoritatea pe o sumă limitată la 20.000 de euro. În ciuda faptului că România este una dintre puținele țări europene în care există o firmă care are ca scop principal creșterea numărului de asigurări, perspectivele sunt sumbre din acest punct de vedere. Pagubele, în caz de eveniment major, ar fi uriașe.

 • Euro Insurance DAC a intrat pe piața RCA din România
  Euro Insurance DAC a intrat pe piața RCA din România
  7 mar 2017

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale a Irlandei cu privire la solicitarea depusă de firma de asigurări Euro Insurance DAC, subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation, de a activa pe piața asigurărilor auto obligatorii RCA din România, potrivit unui comunicat publicat marți.

 • UNSAR: Un cutremur precum cel din 1977 ar provoca pagube de 6 miliarde euro la nivelul întregii țări
  UNSAR: Un cutremur precum cel din 1977 ar provoca pagube de 6 miliarde euro la nivelul întregii țări
  7 mar 2017

  Un cutremur de amploarea celui din 1977 ar provoca pagube estimate la 6 miliarde euro la nivelul întregii țări, fără a se cunoaște capacitatea reală a asigurătorilor de a acoperi plata daunelor în acest caz, iar locuințele asigurate obligatoriu de Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) ar suferi daune estimate la 775 milioane de euro, potrivit declarațiilor specialiștilor din cadrul unei conferințe organizate marți de PAID.

 • EXCLUSIV Brokerii și firmele de asigurare vor să schimbe contractele. Pregătesc inclusiv un cod de bune practici pentru înțelegeri
  EXCLUSIV Brokerii și firmele de asigurare vor să schimbe contractele. Pregătesc inclusiv un cod de bune practici pentru înțelegeri
  7 mar 2017

  UNSAR și UNSICAR vor forma o comisie mixtă care va analiza posibilitățile de îmbunătățire a contractelor dintre cele două părți. Intenții în aceeași direcție are și nou înființatul Patronat al Brokerilor de Asigurare, care nu a întreprins, până acum, nici o acțiune în acest sens, dar spune că vrea să analizeze problemele cu fiecare asigurător în parte, nu la nivel global.

 • Numărul polițelor de asigurare obligatorie a locuințelor a crescut în 2016 cu 7,1%, iar volumul primelor brute a avansat
  Numărul polițelor de asigurare obligatorie a locuințelor a crescut în 2016 cu 7,1%, iar volumul primelor brute a avansat
  7 mar 2017

  Numărul polițelor de asigurare obligatorie a locuințelor a avansat în luna decembrie 2016 cu 7,1% față de aceeași lună a anului anterior, până la 1,7 milioane, iar volumul primelor brute subscrise (PBS) a ajuns la 146,9 milioane lei, arată datele publicate marți de Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

 • Romaero și-a asigurat hangarele și aeronavele aflate în întreținere pentru o valoare de 200 milioane dolari
  Romaero și-a asigurat hangarele și aeronavele aflate în întreținere pentru o valoare de 200 milioane dolari
  7 mar 2017

  Romaero, companie specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, a încheiat un contract pentru asigurarea hangarelor și a aeronavelor pe care le are în întreținere, până la concurența valorii de 200 milioane dolari, pentru perioada 2017-2018. Valoarea primelor de asigurare este de 70.000 dolari și urmează a fi plătită în patru rate trimestriale, costul total pentru companie fiind cu peste 40% mai mic decât cel plătit anul trecut pentru aceleași servicii, a declarat pentru News.ro directorul general al Romaero, Remus Vulpescu.

 • EXCLUSIV Firma care asigură obligatoriu casele românilor ar avea de plătit peste 1,6 miliarde euro după un cutremur major. Toată piața asigurărilor sare puțin de 2 miliarde euro.
  EXCLUSIV Firma care asigură obligatoriu casele românilor ar avea de plătit peste 1,6 miliarde euro după un cutremur major. Toată piața asigurărilor sare puțin de 2 miliarde euro.
  7 mar 2017

  Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, entitatea care emite polițele obligatorii de locuință, ar avea de administrat și de achitat în jur de 160.000 de dosare de daună în cazul unui cutremur de dimensiunile celui din 1977, au arătat, pentru Profit.ro, mai multe surse. Într-un scenariu optimist, care ia în calcul despăgubiri medii de doar 10.000 de euro pe dosar, suma pe care PAID ar trebui să o achite este de 1,6 miliarde de euro.

 • Renomia SRBA Insurance Broker a intermediat prime de aproape 90 milioane de lei în 2016
  Renomia SRBA Insurance Broker a intermediat prime de aproape 90 milioane de lei în 2016
  6 mar 2017

  Renomia SRBA Insurance Broker a intermediat anul trecut prime de 87 milioane de lei, cu 48% mai mult față de 2015, cifra încadrându-se în cifrele estimate anterior, a anunțat brokerul.