Asigurări

ASF: Fondul de Garantare a ajuns să plătească un miliard de lei din banii asiguraților din cauza tarifelor de ”bun simț”

ASF: Fondul de Garantare a ajuns să plătească un miliard de lei din banii asiguraților din cauza tarifelor de ”bun simț”

16 mar 2017

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) este aproape să plăteasca un miliard de lei pentru a acoperi daunele din sectorul asigurărilor pentru că unii asigurători au practicat mult timp tarife de ”bun simț” pe piața RCA, iar această practică a dus la falimentele companiilor Astra și Carpatica, a declarat joi un membru neexecutiv al consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Albin Biro, la Conferința Națională a Brokerilor de Asigurări și Pensii.

 • ASF: Un asigurător de stat pe RCA ar reprezenta un fel de subvenție
  ASF: Un asigurător de stat pe RCA ar reprezenta un fel de subvenție
  16 mar 2017

  Înființarea unui asigurător cu capital de stat, pe zona asigurărilor auto obligatorii RCA, ar fi un fel de subvenție de la stat, practică interzisă în Uniunea Europeană (UE), a declarat joi un membru neexecutiv al consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Albin Biro, la Conferința Națională a Brokerilor de Asigurări și Pensii.

 • ASF vrea să-i oblige pe asigurătorii cu risc scăzut să accepte clienții cu risc ridicat la tarife calculate de BAAR
  ASF vrea să-i oblige pe asigurătorii cu risc scăzut să accepte clienții cu risc ridicat la tarife calculate de BAAR
  14 mar 2017

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să introducă un amendament, în proiectul legii care reglementează piața asigurărilor auto obligatorii RCA, prin care asiguratorii cu portofolii mai puțin riscante să accepte clienți cu risc ridicat la tarife caculate de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), a declarat marți prim-vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, în cadrul discuțiilor din Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților.

 • Asirom va asigura patrimoniul ENGIE Romania
  Asirom va asigura patrimoniul ENGIE Romania
  14 mar 2017

  Asirom VIG a câștigat licitația organizată de ENGIE Romania pentru asigurarea clădirilor și bunurilor aflate în patromoniul furnizorului de gaze naturale. Asigurătorul va încasa o primă de 158.046,48 lei pentru o perioadă de 12 luni, de la un estimat de 202.460 lei.

 • EXCLUSIV PSD a găsit șef nou peste asigurări și pensii susținut de Banca Națională. Parlamentarii vor să îl demită pe Negrițoiu, dacă nu renunță singur
  EXCLUSIV PSD a găsit șef nou peste asigurări și pensii susținut de Banca Națională. Parlamentarii vor să îl demită pe Negrițoiu, dacă nu renunță singur
  14 mar 2017

  Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară are cele mai mari șanse să preia postul lui Mișu Negrițoiu, în fruntea ASF, au arătat, pentru Profit.ro, surse politice și din zona supravegherii. Constantinescu este foarte bine văzut și la Banca Națională care, mai ales în actualul context politic, are un cuvânt important de spus în ceea ce privește numirile în posturi care țin de mediul financiar. Pentru postul de vicepreședinte pe asigurări lupta este foarte aprinsă, la sediile partidelor de guvernământ fiind analizate nu mai puțin de zece CV-uri.

 • Surpriză de la ASF pentru șoferii răi: vor să le scadă prețul RCA!
  Surpriză de la ASF pentru șoferii răi: vor să le scadă prețul RCA!
  13 mar 2017

  Autoritatea de Supraveghere Financiară își propune să adopte mai multe măsuri menite să compenseze efectele ieșirii, cel târziu pe 19 mai, din perioada cu tarife plafonate la RCA. Pe lângă așteptata introducere a tarifului de referință, care va fi pur orientativ, și acțiunile de educare și informare a populației, Autoritatea propune și o măsură cu efecte directe care, dacă se va aplica, va constitui o noutate absolută în România. Este nevoie, însă, de o modificare substanțială a legislației, mai ales în ceea ce privește sistemul bonus-malus.

 • ANALIZĂ ASF: City Insurance și Asirom au cele mai mari întârzieri la plata daunelor pe polițe RCA
  ANALIZĂ ASF: City Insurance și Asirom au cele mai mari întârzieri la plata daunelor pe polițe RCA
  13 mar 2017

  Firmele de asigurare City Insurance și Asirom au înregistrat, în prima jumătate a anului trecut, cele mai mari întârzieri la plățile în dosarele de daună și au cel mai mare procent de dosare în care plățile au fost efectuate peste termenul legal de 10 zile, de peste 80% în cazul primei companii, potrivit unei analize a plăților RCA în primele șase luni din 2016, publicate luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 • Asigurarea patrimoniului RATB, o afacere austriacă
  Asigurarea patrimoniului RATB, o afacere austriacă
  9 mar 2017

  Asirom și Omniasig, ambele deținute de grupul financiar austriac Vienna Insurance Group, au depus oferte pentru asigurarea clădirilor, instalațiilor, anexelor și construcțiilor speciale ale Regiei Autonome de Transport București (RATB) și conținutul acestora împotriva tuturor riscurilor.

 • Bloomberg: Locul unde femeile domină lumea financiară, iar bărbații cred că industria bancară este plictisitoare
  Bloomberg: Locul unde femeile domină lumea financiară, iar bărbații cred că industria bancară este plictisitoare
  9 mar 2017

  În Thailanda, femeile ocupă peste 30% din pozițiile de conducere în domeniul serviciilor financiare, al treilea procent ca mărime din lume după Suedia și Norvegia, unde ponderea se apropie de 35%, arată o analiză realizată de firma de consultanță Oliver Wyman, citată de Bloomberg.

 • CONFIRMARE ASF a scos Euroins din redresare financiară
  CONFIRMARE ASF a scos Euroins din redresare financiară
  8 mar 2017

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat astăzi că a decis închiderea procedurii de redresare financiară firmei de asigurări Euroins România, începută în urmă cu aproape un an și cinci luni, după ce acționarii bulgari au îndeplinit cerințele autorității de supraveghere. Profit.ro a anunțat din decembrie că ASF va decide posibila ieșire a Euroins România din procedura de redresare financiară, în urma concluziilor unei analize finale pe datele financiare ale asigurătorului la 31 decembrie 2016.