Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) și facultative (Pilonul III) vor putea aloca până la 10%, respectiv 15% din active în fonduri mutuale deschise, de la 5% în prezent, conform schimbărilor anunțate anterior de Profit.ro și aprobate acum de Guvern.
NN Asigurări de Viață, liderul pieței de profil, a consemnat în 2024 un rezultat net de 67,6 milioane de lei, în scădere cu 33,7% față de anul precedent, când acest indicator s-a situat la 101,94 milioane de lei, pe fondul investițiilor semnificative realizatede companie în procesul de transformare digitală.
Eximasig, companie controlată indirect de stat, intenționează să majoreze capitalul social cu 38,5 milioane de lei, de la 38,821 milioane de lei la 77,321 milioane de lei, prin aport în numerar al acționarilor, conform unei hotărâri recente. Asigurătorul vrea să folosească banii pentru achiziționarea Asito Kapital, companie cu subscrieri de 38,5 milioane de lei în 2024.
Cele mai mari 10 despăgubiri plătite anul trecut în baza polițelor CASCO au ajuns la circa 5,3 milioane lei, potrivit celei mai recente analize realizate la nivelul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), pe baza datelor colectate la nivelul UNSAR pentru primele 10 luni ale anului 2024.
Eazy Asigurări lansează din 7 aprilie două produse CASCO – Eazy Total și Eazy Start – concepute pentru a răspunde nevoilor specifice ale șoferilor, în funcție de complexitatea riscurilor, dar și de vechimea autoturismului. Produsele pun accent pe acoperiri relevante și personalizate, cu un proces de gestionare a daunelor asistat de consilieri eazy dedicați.
Despăgubirile plătite anul trecut de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%, până la peste 4,7 miliarde lei, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Metropolitan Life a înregistrat pe parcursul anului 2024 prime brute subscrise în valoare de 772.729.397 lei, marcând o creștere de 24% comparativ cu anul precedent.
Brokerii de asigurări nu vor mai plăti în primul trimestru din acest an taxa de 0,1% pe veniturile din comisioane la vânzarea asigurărilor auto obligatorii RCA, pe care o datorează Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui proiect al autorității. Măsura vine la solicitarea UNSICAR, uniunea care reprezintă brokerii de asigurări, pe fondul prelungirii plafonării comisionului de distribuție la RCA, a declarat Dorel Duță, președintele Uniunii.
Piața locală a asigurărilor generale și de viață a atins 23,4 miliarde lei în anul 2024, în creștere cu 11% față de 2023, arată datele Autorității de Supraveghere Financară (ASF).
România riscă plata unor amenzi considerabile, dacă nu va schimba rapid legislația RCA.