Asigurări

ASF amendează Euroins și City Insurance pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor

ASF amendează Euroins și City Insurance pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor

25 sep 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aplicat City Insurance și Euroins amenzi de 50.000 de lei pentru că ofertele de despăgubire ar fi fost transmise cu întârziere, fapt ce a condus și la întârzierea achitării despăgubirilor auto către păgubiți, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

 • Jucător din Top 10 a calculat impactul noilor reguli RCA: Tarifele vor crește ușor. Plus acțiune împotriva unor firme rent-a-car, "în cârdășie" cu unitățile de reparații auto
  Jucător din Top 10 a calculat impactul noilor reguli RCA: Tarifele vor crește ușor. Plus acțiune împotriva unor firme rent-a-car, "în cârdășie" cu unitățile de reparații auto
  24 sep 2019

  Propunerile de modificare a legislației RCA vor avea ca efecte, printre altele, creșterea ușoară a tarifelor pentru aceste polițe și eliminarea abuzurilor firmelor de închirieri auto, în piață constatându-se diferențe mari de prețuri între furnizorii specializați și cei care au emis facturi către asigurători. Vor fi eliminate și abuzurile unor firmelor rent-a-car, aflate "în cârdășie" cu unitățile de reparații auto, spune pentru Profit.ro un membru din Directoratul unui asigurător din primii 10 jucători din piața locală.

 • ASF, după noile reguli RCA: Nu există o presiune pe tarife, nu ar trebui să escaladeze
  ASF, după noile reguli RCA: Nu există o presiune pe tarife, nu ar trebui să escaladeze
  23 sep 2019

  La acest moment nu există o presiune pe tarifele de primă RCA, iar modificările propuse, în principal referitoare la formă și nu la fond, nu sunt de natură să creeze premisele escaladării acestora în perioada care urmează, susține Cristian Roșu, vicepreședintele Sectorului Asigurări - Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

 • Brokerul Alpha Finance își acoperă pierderile din capital și rezerve
  Brokerul Alpha Finance își acoperă pierderile din capital și rezerve
  23 sep 2019

  Alpha Finance România, subsidiara de brokeraj a grupului bancar elen Alpha Bank, și-a acoperit pierderile cumulate, în sumă de 7,84 mlioane de lei, din rezervele societății și reducerea capitalului social de la 4,34 milioane de lei la 607.180 lei.

 • Noi reguli RCA după ce Comisia Europeană a atenționat România
  Noi reguli RCA după ce Comisia Europeană a atenționat România
  20 sep 2019

  Limitele de cheltuieli administrative și de vânzare ale poliței de asigurare ce pot fi incluse de către asigurători în calculul tarifelor de primă, vor fi eliminate, ca și obligația Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de a reglementa modul de calcul al tarifelor de primă, al criteriilor de risc, al indicilor de încărcare, al coeficienților de majorare și/sau corecție ori altor instrumente de ajustare a tarifelor de primă, condiții în care calculul va avea în vedere respectarea principiilor actuariale general acceptate, potrivit proiectul de lege a modificării legislației RCA.

 • STUDIU Cum vor clienții să fie distribuitorii de asigurări
  STUDIU Cum vor clienții să fie distribuitorii de asigurări
  18 sep 2019

  Atenția la nevoile clienților, capacitatea de a asculta și seriozitatea reprezintă cele mai importante trăsături pe care ar trebui să le aibă distribuitorii de asigurări, arată rezultatele unui studiu realizat de IRES pentru asociația profesională a asigurătorilor (UNSAR).

 • Leonardo Badea, ASF: Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea avea caracter obligatoriu
  Leonardo Badea, ASF: Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea avea caracter obligatoriu
  16 sep 2019

  Decontarea directă pentru asigurarea RCA ar putea avea caracter obligatoriu în viitorul apropiat, scopul unei astfel de decizii fiind acela de a crește încrederea consumatorilor pe această piață, potrivit președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Leonardo Badea.

 • Nou CEO la brokerul de asigurări Willis Tower Watson, ASF a semnat avizul
  Nou CEO la brokerul de asigurări Willis Tower Watson, ASF a semnat avizul
  11 sep 2019

  Autoritatea de Supraveghere a Financiară (ASF) a autorizat-o pe Eleonora Geamănu în funcția de director general al Willis Tower Watson – Broker de Asigurare-Reasigurare (fost Gras Savoye România). De asemenea, instituția a aprobat și noua structură organizatorică a brokerului.

 • Omniasig își ridică veniturile
  Omniasig își ridică veniturile
  9 sep 2019

  Omniasig VIG, unul dintre primii cinci asigurători locali, a subscris din prime venituri de peste 630 milioane de lei în prima jumătate a anului, cu 14% mai mult față de intervalul ianuarie-iunie 2018.

 • ANALIZĂ Piața asigurărilor crește cu 7,8% la jumătatea anului. RCA domină în continuare subscrierile, iar primii 10 jucători concentrează aproape 90% din întreaga piață
  ANALIZĂ Piața asigurărilor crește cu 7,8% la jumătatea anului. RCA domină în continuare subscrierile, iar primii 10 jucători concentrează aproape 90% din întreaga piață
  5 sep 2019

  Societățile de asigurare autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris, în primul semestru al anului în curs, prime brute în valoare de aproape 5,44 miliarde de lei, în creștere cu 7,8% față de aceeași perioadă din 2018.