Asirom va asigura viața militarilor români în misiunile de luptă pentru 8 milioane de lei. În caz de deces, asigurătorul va plăti 80.000 de euro

Asirom va asigura viața militarilor români în misiunile de luptă pentru 8 milioane de lei. În caz de deces, asigurătorul va plăti 80.000 de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 apr 2017

Asirom VIG a câștigat, în calitate de unic ofertant, licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea polițelor de viață destinate militarilor români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de trei ani. Asigurătorul va încasa 7,99 milioane de lei, de la un estimat de 8,3 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului Ministerului Apărării Naționale (MApN) care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Așteptările românilor pentru creșterea veniturilor sunt la un nivel record – studiu GfK CITEȘTE ȘI Așteptările românilor pentru creșterea veniturilor sunt la un nivel record – studiu GfK

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorii vor acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile) și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Procedura insolvenței Asesoft Technologies continuă. Cererea de intrare în faliment a fost respinsă de instanță CITEȘTE ȘI Procedura insolvenței Asesoft Technologies continuă. Cererea de intrare în faliment a fost respinsă de instanță

Primii trei asigurători de viață după nivelul primelor subscrise sunt NN, BCR Asigurări de Viață VIG și BRD Asigurări de Viață, potrivit ASF. Asirom VIG a ocupat locul 4.

Anul trecut, primele subscrise din asigurări de viață au înregistrat un volum de 1,66 miliarde de lei, în urcare cu 6% comparativ cu 2015, în timp ce asigurătorii străini au cumulat subscrieri de 356 milioane de lei, în creștere cu 11% față de anul precedent.

Întreaga piață a asigurărilor a depășit 10 miliarde de lei în 2016.

Asirom este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, care mai deține pe piața românească Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
militari
viata
asigurari
polite
licitatie
contract
atribuire