Asirom VIG va asigura viața militarilor români în misiunile de luptă. În caz de deces, asigurătorul va plăti 80.000 de euro

Asirom VIG va asigura viața militarilor români în misiunile de luptă. În caz de deces, asigurătorul va plăti 80.000 de euro
scris 14 apr 2020

Asirom VIG a câștigat, în calitate de unic ofertant, licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea polițelor de viață destinate militarilor români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de trei ani. Polița a fost semnată pentru suma estimată, respectiv 2.803.216 lei, pentru o perioadă de 3 ani.

Zonle estimate unde poate fi dislocat/redislocat personalul asigurat sunt teatrele de operațiuni din Afganistan, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Irak etc. De asemenea, personalul mai poate să fie dislocat/redislocat în țări precum R.D. Congo, Sudan, Coasta de Fildeș, Liban, Nigeria, Nepal, Georgia, Pakistan, Liberia, Djibouti, Ucraina, SUA, Marea Britanie, Ungaria, Mali, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană etc.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului Ministerului Apărării Naționale (MApN) care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini, analizate de Profit.ro.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

ASF: În trimestrul 4 din 2019 au fost plătite despăgubiri totale de 239,11 milioane lei în dosarele de daună aferente RCA CITEȘTE ȘI ASF: În trimestrul 4 din 2019 au fost plătite despăgubiri totale de 239,11 milioane lei în dosarele de daună aferente RCA

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorii vor acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile) și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Asigurătorii francezi discută o investiție de 1 miliard de euro pentru a ajuta firmele mici și mijlocii în timpul pandemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI Asigurătorii francezi discută o investiție de 1 miliard de euro pentru a ajuta firmele mici și mijlocii în timpul pandemiei de coronavirus

Primii trei asigurători de viață după nivelul primelor subscrise sunt NN, BCR Asigurări de Viață VIG și BRD Asigurări de Viață, potrivit ASF. Asirom VIG a ocupat locul 5.

Anul trecut, primele subscrise din asigurări de viață au înregistrat un volum de 2,25 miliarde de lei, în urcare cu 7,3% comparativ cu 2018.

Întreaga piață a asigurărilor a atins aproximativ 11 miliarde de lei în 2019, cu peste 8% față de anul precedent.

Asirom este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, care mai deține pe piața românească Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
militari
viata
asigurari
polite
licitatie
contract
atribuire