Companiile de asigurări din România au primit infuzii de capital de circa 64 de milioane de euro în primele șapte luni

Companiile de asigurări din România au primit infuzii de capital de circa 64 de milioane de euro în primele șapte luni

Sursa foto: Laszlo Raduly

scris 9 sep 2015

Companiile de asigurări din România au primit, în primele șapte luni, infuzii de capital în valoare totală de 63,84 milioane de euro de la acționarii străini, în scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, când acestea însumau 79,66 milioane de euro, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

În primele șapte luni ale acestui an, cea mai mare injecție de capital într-o companie de pe piața asigurărilor a primit-o Uniqa Asigurări - 25,25 milioane de euro, în martie. Acționarii EuroIns România au contribuit cu 21 de milioane de euro la capitalul social al companiei în luna mai, în timp ce Axa Life Insurance și-a majorat capitalul social cu 5,87 milioane de euro, în aprilie.

Tot în aprilie, acționarii Asirom Vienna Insurance Group (VIG) au majorat capitalul social al companiei cu 4,47 milioane euro, Gothaer Asigurări a adus un aport de 3,94 milioane euro (în iulie), în timp ce acționarii Signal Iduna Asigurări de Viață au contribuit cu 1,5 milioane de euro, în martie. Tot în martie, acționarii Asito Kapital au adus un aport de 1,1 milioane euro la capitalul social, iar acționarii Forte Asigurări 678.800 euro, în iulie.

Datele publicate lunar de Registrul Comerțului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
onrc
asigurari
infuzie de capital