Nou jucător: Asigurătorul digital Hellas Direct, cu operațiuni în Grecia și Cipru, se pregătește să intre în România

Nou jucător: Asigurătorul digital Hellas Direct, cu operațiuni în Grecia și Cipru, se pregătește să intre în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 iun 2021

Hellas Direct, companie privată de asigurări online cu operațiuni în Grecia și Cipru, se pregătește să se extindă în România, după ce a obținut o finanțare de peste 30 milioane de euro de la BERD și alți investitori, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a atras 32 de milioane de euro la cea mai recentă rundă de finanțare, majorându-și fondurile atrase până în prezent la 56 de milioane de euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a participat cu o finanțare de 10 milioane de euro, acordată sub forma unei facilități de creanță obligatoriu convertibilă.

PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă. CITEȘTE ȘI PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă.

La runda de finanțare au mai participat doi dintre acționarii existenți ai Hellas Direct, anume fondul canadian de venture capital Portag3 și International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.

Banii vor fi folosiți pentru sprijinirea planurilor de dezvoltare în Grecia și Cipru, precum și pentru finanțarea strategiei de expansiune pe cinci noi piețe, începând cu România.

De asemenea, compania pregătește lansarea propriului produs de creditare.

Înființată în 2011, Hellas Direct (HD Insurance Limited) este înregistrată în Cipru și are sediul în Grecia, la Atena.

Compania vinde polițe de asigurare pentru vehicule și locuințe prin intermediul site-ului său web și al centrului de servicii pentru clienți din Atena, având contract de colaborare cu reasigurătorii Swiss Re și Munich Re. 

În 2020, Hellas Direct a subscris prime brute de 29,82 milioane de euro pe segmentul asigurărilor auto, în creștere cu 47% comparativ cu anul anterior. Raportul pierderilor a scăzut de la 49% la 33%, rezultând o îmbunătățire de 91% a profitului brut.

Subscrierile din asigurările de locuințe, segment pe care s-a lansat în mai 2018, au avansat cu 37%, până la 200.263 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
hellas direct
asigurari online
asigurator digital
polite asigurare online
berd
ifc
finantare
runda finantare privata