CONFIRMARE Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom acționar principal, vine luni la bursă

CONFIRMARE Millenium Insurance Broker, cu grupul Autonom acționar principal, vine luni la bursă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 feb 2023

Acțiunile Millenium Insurance Broker (MIB), al cărui acționar principal este grupul Autonom, controlat de frații Marius și Dan Ștefan, vor intra la cota Bursei de Valori București începând de luni, 27 februarie. MIB devine, astfel, al doilea broker de asigurări listat pe piața locală de capital, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În toamna anului 2022, în vederea listării pe piața Aero a Bursei de Valori din București (BVB), societatea a emis și a vândut către 42 investitori (31 persoane fizice și 11 persoane juridice) un număr de 347.587 acțiuni ordinare, reprezentând 20% din numărul total de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,28 lei/acțiune și cu o valoare de tranzacționare de 12 lei/acțiune, diferența față de valoarea nominală reprezentând prima de emisiune.

În urma operațiunii, compania de brokeraj s-a capitalizat cu suma 4.171.044 lei, bani care vor fi folosiți pentru dezvoltare.

"Piața autohtonă de asigurări este departe de a-și fi atins potențialul maxim de dezvoltare, fiind necesare creșteri de peste 1.000% pentru a atinge media europeană. Credem în dezvoltarea businessului de brokeraj în asigurări, ca fiind o soluție adecvată pentru a acoperi optim nevoia de protecție a românilor și a firmelor românești.

Știm că o afacere listată, îndeplinind cerințele firești de legalitate și transparență, pe de o parte, dar și cele de management performant și profitabilitate, pe de altă parte, constituie cadrul ideal pentru a îndeplini așteptările clienților, partenerilor,  dar și ale investitorilor. Mulțumim tuturor celor care manifestă încredere în MIB"  a declarat atunci Ștefan Prigoreanu, CEO MIB.

Câte dosare de daună a deschis PAID în urma cutremurelor din Gorj CITEȘTE ȘI Câte dosare de daună a deschis PAID în urma cutremurelor din Gorj

Plasamentul a fost încheiat anticipat, cu un grad de suprasubscriere de 198,9%. Capitalizarea anticipată a societății înainte de listare, în contextul subscrierii integrale a acțiunilor în cadrul plasamentului, este în valoare de minim 25.026.240 lei.

Pachetul de acțiuni care va fi listat la BVB va reprezenta 20% din capitalul social al brokerului, care ocupă locul 9 în ierarhia de profil, cu o cotă de 2,4%.

Listarea a fost anunțată din vara anului 2021 de Profit.ro ca fiind pregătită și reconfirmată în primăvara anului 2022.

Millenium Insurance Broker (MIB), înființată în anul 1997.

Grupul Autonom, controlat de Marius și Dan Ștefan din Piatra-Neamț (județul Neamț), deține 28,048% din acțiuni, Dorin Ivașcu - 11,5%, Tudor Dimofte - 14,091%, Ștefan Emanuel Prigoreanu - 16,410%, Alin Valentin Angheluță - 8,2%, Alexandru Ion - 4,151%, Cristina Mihaela Cristea - 3,6%, ATM Ventures (fond de investiții controlati de Autonom) - 3,1%, Gabriel Manolache - 1,5%, Michael Bulzan - 0,9%, Tudare Consulting - 0,6%, Millenium Insurance Broker (MIB) - 4,7%, Silver Executive Solution - 0,4%, Zaharia Angheluță - 0,29%, Adrian Vartic - 0,35%, Camelia Vartic - 0,35%, Docris Broker - 0,3%, Radu Lebada - 0,2%, ASSO Broker - 0,2%, Cristian Manolache - 0,2%, Seal Asig - 0,1%, Finhub Platform - 0,1%, Mihai Iorgoveanu - 0,1%, Ioana-Bianca Cojanu - 0,1%, Smart Total Vision - 0,1%, Alexandru Lehadus - 0,1%, Adela-Adriana Angheluță - 0,1%, M.C.O. & Terra - 0,07%, Dan-Valentin Partila - 0,07% și Marian-Constantin Medvighi - 0,07%.

La acest moment, Transilvania Broker de Asigurare este singurul broker listat la BVB.

Compania ocupă locul 5 în ierarhia de profil, conform datelor publice, și are o capitalizare bursieră de 95,5 milioane de lei

viewscnt
Afla mai multe despre
millenium insurance broker
mib
listare
bursa