COTAR: Am ajuns la un consens cu ASF în privința asigurărilor auto obligatorii RCA

COTAR: Am ajuns la un consens cu ASF în privința asigurărilor auto obligatorii RCA
scris 26 oct 2018

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat vineri că a ajuns la un consens cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în privința asigurărilor auto obligatorii RCA.

Membrii COTAR au avut, zilele acestea, o întrevedere cu președintele ASF, Leonardo Badea, la sediul ASF, pentru a discuta propunerile de modificare a legii RCA și situația pieței asigurărilor auto obligatorii, scrie News.ro.

Reprezentanții confederației au analizat, alături de președintele ASF, oportunitatea armonizării legislației românesti, cu cea europeană, în privința asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Isărescu: Salariile ar trebui să crească prin forța pieței, nu să fie majorate de către politicieni CITEȘTE ȘI Isărescu: Salariile ar trebui să crească prin forța pieței, nu să fie majorate de către politicieni

“Salutăm acest dialog avut cu președintele ASF, Leonardo Badea, și dorim soluționarea cât mai eficientă a acestei probleme semnalate de transportatori. Avem toată convingerea că împreună cu Leonardo Badea, în care am avut mereu un partener de dialog, vom putea asigura stabilitate pe piața RCA”, a declarat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, în cadrul comunicatului.

Transportatorii rutieri salută modificările survenite în ultimul an, în relația cu asiguratori, după un neînțelegerile apărute încă din 2015.

“Constatăm că am ajuns la o normalitate în care tarifele au intrat într-o zonă de stabilitate, societățile au devenit mai responsabile și chiar există noi jucători pe această piață. Pachetul legislativ privind piața RCA, intrat în vigoare de mai bine de un an, a adus stabilitate și a influențat, de asemenea, în mod pozitiv, evoluția acestui segment al pieței asigurărilor”, a mai precizat Vasile Ștefănescu.

În 2016, mai multe patronate ale transportatorilor au organizat proteste la nivel național, nemulțumiți de creșterea accelerată a tarifelor RCA. Tot atunci, Guvernul a decis înghețarea tarifelor RCA pentru o perioadă de șase luni.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cotar
rca