DECIZIE Bursa de Valori București se mută în America House. Schimbare după un sfert de veac

DECIZIE Bursa de Valori București se mută în America House. Schimbare după un sfert de veac
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 dec 2022

Bursa de Valori București a semnat mutarea birourilor în clădirea America House, aflată în zona Piața Victoriei, București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mișcarea a fost anunțată luna trecută de Profit.ro.

La acest moment, Bursa are sediul în apropierea Pieței Universității.

După un debut în Sala Mitiță Constantinescu a Băncii Naționale a României, Bursa de Valori București a fost chiriaș constant, preț de un sfert de veac, în clădirea Modern de lângă Biserica Armenească.

EXCLUSIV LIFE IS HARD pregătește un fond de 1 milion de euro care va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi în asigurări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LIFE IS HARD pregătește un fond de 1 milion de euro care va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi în asigurări

Acum, BVB a aprobat încheierea unui contract de închiriere pe 10 ani, cu o firmă deținută de un holding înregistrat în Olanda și controlat indirect de Morgan Stanley.

EXCLUSIV Omniasig a câștigat TAROM, unul dintre cele mai mari conturi din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omniasig a câștigat TAROM, unul dintre cele mai mari conturi din România

Clădirea nouă va fi America House au transmis anterior pentru Profit.ro surse din interiorul instituției, care au completat că este vorba chiar de schimbarea sediului propriu-zis al BVB, și nu doar de stabilirea unei a doua destinații. Bursa ar urma să părăsească, în cazul obținerii aprobării acționarilor, clădirea Modern în care își desfășoară activitatea.

În urmă cu doi ani, și PAID România, societatea care emite polițe de asigurare obligatorie a locuinței, și-a mutat birourile în clădirea America House, aflată în zona Piața Victoriei, București.

PAID ocupă 602 metri pătrați la etajul 3 al aripii de est.

Bursa de Valori București își va desfășura activitatea în clădirea de clasă A care pune la dispoziție un "open space".

EXCLUSIV ASF amendează a treia oară Euroins pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto și trimite ca administrator temporar Fondul de Garantare a Asiguraților. Una dintre cele mai mari amenzi din istoria ASF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ASF amendează a treia oară Euroins pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto și trimite ca administrator temporar Fondul de Garantare a Asiguraților. Una dintre cele mai mari amenzi din istoria ASF

Clădirea America House este deținută din 2019 de către Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, care a preluat activele imobiliare din România ale fondului de investiții AEW Europe, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

America House a fost cumpărată de AEW în toamna anului 2007 de la Globe Trade Centre (GTC) la un preț de 120,3 milioane euro și un randament investițional de sub 6%.

America House are o suprafață închiriabilă de 27.500 metri pătrați și printre chiriași companiile Mastercard, Cisco și Ambasada Japoniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
paid romania
america house