Euroins România, liderul pieței asigurărilor RCA, a cumpărat acțiuni de 1,1 milioane euro la compania bulgară Bulland Investments

Euroins România, liderul pieței asigurărilor RCA, a cumpărat acțiuni de 1,1 milioane euro la compania bulgară Bulland Investments
scris 16 iun 2017

Euroins România, liderul pieței asigurărilor RCA în 2016, și-a majorat la mai mult de 15% participația deținută la compania bulgară Bulland Investments, specializată în investiții în terenuri agricole, după achiziția unui pachet de acțiuni evaluat la peste 1,1 milioane euro.

Euroins a cumpărat de la compania Euro Finance, cu sediul la Sofia, întregul pachet de acțiuni deținut de aceasta la Bulland Investments, reprezentând 2.269.989 de acțiuni, sau 14,87% din totalul acțiunilor companiei.

Anterior tranzacției realizate pe 9 iunie, Euroins deținea o participație de 0,26% la Bulland Investments.

Subscrierile Euroins România au depășit 300 milioane lei CITEȘTE ȘI Subscrierile Euroins România au depășit 300 milioane lei

Atât Euroins, cât și vânzătorul acțiunilor, Euro Finance, fac parte din grupul bulgar Eurohold Bulgaria.

În funcție de prețul la care au închis acțiunile Bulland miercuri, pachetul de 2,27 milioane de acțiuni cumpărat de Euroins este evaluat la 2,15 milioane leva (peste 1,1 milioane euro).

Fondat în 2005, Bulland Investments este un vehicul de investiții specializat în achiziția și închirierea de terenuri agricole. Pe lângă terenuri agricole cu o suprață totală de aproape 15,7 milioane metri pătrați, portofoliul companiei include mai multe active imobiliare în orașele bulgare Sofia, Gurkovo, Tvarditza și Veliko Tarnovo.

Bulland are un capital social de aproximativ 6,7 milioane euro și o valoare de piață curentă de 7,25 milioane euro (14,12 milioane leva).

Fondul Globalworth, condus de Papalekas, va cere listarea obligațiunilor de 550 milioane euro și la București, dar nu garantează că vor fi volume mari CITEȘTE ȘI Fondul Globalworth, condus de Papalekas, va cere listarea obligațiunilor de 550 milioane euro și la București, dar nu garantează că vor fi volume mari

Euroins România a consemnat o creștere a subscrierilor de 46,7% în primul trimestru al acestui an, la 131,1 milioane de leva (304,2 milioane lei). Compania a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans, practică doar asigurări generale și este deținută de Euroins Insurance Group (Bulgaria) - 96,54%, parte a grupului Eurohold.

Potrivit ASF, în funcție de venituri, Euroins Romania s-a plasat în 2016 pe locul 5 în ierarhia asigurătorilor locali, după Allianz-Țiriac, Omniasig, Asirom și Groupama, cu prime totale subscrise de 870,46 milioane de lei. În privința RCA, asigurătorul este liderul pieței, cu subscrieri de 833,1 milioane de lei și o cotă de piață de 20,65%.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
bulland investments
actiuni
achizitie
participatie