FGA vrea să cumpere cu 200.000 euro o soluție de stocare a datelor

FGA vrea să cumpere cu 200.000 euro o soluție de stocare a datelor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 ian 2016

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va organiza, în a doua parte a lunii martie, o licitație pentru achiziționarea de echipamente IT și aplicații software, care vor fi utilizate pentru înființarea unui data center (soluție pentru stocarea datelor), contractul fiind estimat la 200.000 euro, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit FGA, procedura de achiziție este necesară pentru înlocuirea actualei structuri IT a instituției, uzată moral și fizic, cu durata medie de viață depășită, care, în caz de defecțiune, poate duce la întreruperea activității.

"Dotarea hardware actuală a FGA din cadrul ASF cuprinde echipamente IT achiziționate între anii 2005 și 2008. Echipamentele sunt uzate atât fizic, cât și moral, înlocuirea lor fiind imperios necesară. Echipamentele hardware sunt ieșite din perioada de garanție și au depășit durata medie de viață, nu mai au suport tehnic inclus, costurile reparației echipamentelor fiind uneori foarte mari, o defecțune a lor putând duce la întreruperi ale activității FGA. Pentru asigurarea operativității FGA este necesară schimbarea structurii existente cu o structură IT nouă, care să satisfacă nevoile actuale ale FGA", se arată în caietul de sarcini al licitației.

FGA plătește 800.000 lei pentru mentenanța sistemului informatic și managementul documentelor instituției CITEȘTE ȘI FGA plătește 800.000 lei pentru mentenanța sistemului informatic și managementul documentelor instituției

FGA a fost înființat prin Legea 213/2015 și garantează plata de despăgubiri rezultate din contractele de asigurare facultative și obligatorii, încheiate, în condițiile legii, în cazul falimentului unui asigurător, cu respectarea plafonului de garantare de 450.000 lei/creditor de asigurare (indiferent de numărul polițelor) și în limita resurselor financiare disponibile la momentul plății.

La finele anului 2014, FGA avea capitaluri proprii în sumă de 938,75 milioane de lei, cu aproximativ 10% mai mult față de anul precedent, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Disponibilitățile fondului se ridicau la 909,1 milioane de lei, în urcare cu 7,6% față de sfârșitul anului 2013. 

FGA urmează să achite păgubiților Astra, dupa decizia instanței de declanșare a procedurii falimentului asigurătorului, daunele acoperite de polițele emise de companie.

ASF a decis, la finele lunii august, ridicarea licenței de funcționare a Astra Asigurări și a înaintat instanței o cerere de faliment pentru asigurător, după ce compania a fost ținută sub administrarea specială a KPMG timp de un an și jumătate și acționarii nu au adus la capital suma de 425 milioane de lei. 

În momentul în care ASF a cerut falimentul Astra, compania avea peste 1,8 milioane de clienți cu 2,5 milioane de poliție.

viewscnt
Afla mai multe despre
fga
licitatie
stocare