În fiecare zi, 19 incendii afectează locuințele românilor. Câte despăgubiri au fost plătite anul trecut

În fiecare zi, 19 incendii afectează locuințele românilor. Câte despăgubiri au fost plătite anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Despăgubirile achitate anul trecut de către companiile Membre ale UNSAR pentru acoperirea prejudiciilor produse locuințelor de către incendii au depășit 63,3 milioane lei (circa 13 milioane euro). Această valoare este cu 46% mai mare față de nivelul din 2022 și cu 150% mai mare față de cea din 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Conform analizei efectuate la nivelul asociației, tot riscul de incendiu este cel care a generat și primele 10 cele mai mari dosare de daună achitate în baza asigurărilor facultative pentru locuințe. Doar pentru aceste cazuri de daună, companiile de asigurări au achitat despăgubiri de cca. 12 milioane lei (2,4 milioane euro).

TABEL România cade în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet. Ce tarife sunt în alte țări CITEȘTE ȘI TABEL România cade în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet. Ce tarife sunt în alte țări

"În fiecare zi, 19 incendii afectează locuințele românilor. Totodată, incendiul rămâne riscul care provoacă cele mai importante daune locuințelor noastre, cu valori alarmante ale prejudiciilor. În acest context, este important de știut că o poliță facultativă de asigurare a locuinței ne poate proteja financiar de urmările acestor dezastre", a declarat Alexandru Ciuncan, Președinte & Director General al UNSAR.

În România, riscul de incendiu este acoperit de asigurările facultative emise pentru locuințele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Polițele facultative oferă un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, putând acoperi o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcție de specificul fiecărei locuințe și de nevoile individuale ale clienților. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor sau avariile panourilor fotovoltaice.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare
incendiu
unsar