Incendiile au provocat două treimi din top 50 daune achitate în baza asigurărilor pentru locuințe

Incendiile au provocat două treimi din top 50 daune achitate în baza asigurărilor pentru locuințe
scris 3 aug 2021

În 2020, asigurătorii membri UNSAR au plătit despăgubiri de peste 11 milioane lei pentru cele mai mari 50 de daune aferente asigurărilor de locuințe - în creștere față de anul 2019 cu 16%.

Riscul care a generat cele mai mari despăgubiri a fost incendiul (peste 9,1 mil. lei, în creștere cu 11% față de 2019), urmat de alunecările de teren (peste 700.000 lei, în creștere cu 54%) și de inundații (peste 580.000 lei, în creștere cu 13%) – conform unei analize realizate la nivelul asociației.

Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, și-a majorat cota în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil CITEȘTE ȘI Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, și-a majorat cota în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil

„Incendiile rămân o amenințare importantă pentru locuințele noastre. Cu toate acestea, sunt și alte riscuri care generează daune importante și de care ar trebui să fim conștienți, cum ar fi inundațiile, furtul sau furtuna etc. Prin urmare, accesarea unei soluții pentru asigurarea locuinței și a bunurilor va face mereu diferența în cazul unei situații neprevăzute”, a declarat Adrian Marin, președinte UNSAR.

Incendiul continuă să fie riscul cu o rată ridicată de incidență, atât în cazul daunelor produse locuințelor, cât și în cazul proprietăților / bunurilor deținute de companii. Prin urmare, UNSAR și ARTS – Asociația Română pentru Tehnică de Securitate vin în sprijinul celor care ar putea fi amenințați de incendiu cu informații utile care îi pot ajuta. Mai multe detalii sunt disponibile în Ghidul informativ dedicat acestui risc.
„România este o țară expusă multor riscuri. Din păcate, de multe ori ne amintim de acest lucru doar atunci când au loc catastrofe naturale și când constatăm că multe locuințe nu sunt asigurate. Prin lipsa unei asigurări de locuință, românii continuă să fie vulnerabili în calea acestor fenomene catastrofale”, a completat președintele UNSAR.

FOTO Euro Sun: Mina de aur de la Rovina, a doua cea mai mare din Europa, va crea peste 1.500 de locuri de muncă CITEȘTE ȘI FOTO Euro Sun: Mina de aur de la Rovina, a doua cea mai mare din Europa, va crea peste 1.500 de locuri de muncă

În România, riscurile catastrofale (cutremur, inundații și alunecări de teren) pot fi acoperite prin polița obligatorie de asigurare (PAD) până la limita de 20.000 euro / 10.000 euro, în funcție de tipul construcției. 

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii
case
asigurari
despagubiri