Omniasig - creștere de peste 5% a primelor brute subscrise

Omniasig - creștere de peste 5% a primelor brute subscrise
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2021

Volumul total al primelor brute subscrise de Omniasig a crescut în 2020 cu peste 5%, susținut de o evoluție solidă pe segmentele Asigurări de Sănătate, Property și Casco.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Valoarea totală a primelor brute subscrise de companie în anul 2020 a fost de aprox. 1,5 miliarde lei. Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat de companie a fost de peste 70 milioane lei. De asemenea, volumul total al despăgubirilor plătite s-a ridicat la peste 850 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcționând neîntrerupt pe tot parcursul anului trecut. 

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Linia Asigurărilor de Sănătate a consemnat în continuare o creștere puternică, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de peste 30 milioane lei.

O altă linie de asigurări non-auto cu o creștere susținută în cursul anului trecut este cea a asigurărilor de Răspundere Civilă Generală, care a înregistrat o creștere a primelor brute subscrise de peste 20%.

În 2020, asigurările auto, Casco și RCA, au înregistrat un nivel al volumului de prime brute subscrise ușor mai mare decât în anul anterior, cu un total de peste 900 milioane lei, cumulat pe ambele linii. Necesitatea creșterii nevoii de protecție se observă și în cazul liniei asigurărilor auto facultative, având în vedere că subscrierile pe linia Casco au înregistrat o creștere importantă, comparativ cu anul precedent. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu peste 5%, în comparație cu anul 2019.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig în 2020 a fost în cuantum de 592, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 54, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie în anul 2020, și care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,044% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,37% dintre acestea. În comparație cu anul 2019, în 2020 compania a primit cu peste 18% mai puține reclamații înregistrate unic per petent și per caz.  

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă de peste 25 de ani pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național
 

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
rca
prime subscrise