Trei noi membri se alătură Consiliului de Administrație al Euroins Insurance Group

Trei noi membri se alătură Consiliului de Administrație al Euroins Insurance Group
scris 13 iul 2022

Trei noi membri se vor alătura Consiliului de Administrație al Euroins Insurance Group (EIG), parte a grupului Eurohold. Aceștia sunt Todor Danailov, Kremena Pateva și Prasun Singhal.

Decizia privind noii membri a fost deja înaintată spre aprobare Comisiei de Supraveghere Financiară (FSC), după care va fi votată de acționari și înregistrată în Registrul Comerțului din Bulgaria.

EXCLUSIV SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor, inclusiv RCA. A cooptat doi executivi redutabili CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor, inclusiv RCA. A cooptat doi executivi redutabili

În urma înregistrării, Consiliul de administrație va fi format din șase membri în total. Noii membri se vor alătura lui Assen Christov, Kiril Boshov și Jeroen van Leeuwen, care fac parte în prezent din consiliu.

Prasun Singhal este reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a achiziționat o participație minoritară de aproximativ 10% din EIG în octombrie 2021. În prezent, el este director asociat în cadrul echipei Private Equity a BERD, la sediul central al băncii din Londra. Prasun Singhal are peste 15 ani de experiență în sectorul asigurărilor. În trecut a fost vicepreședinte al Barclays Investment Bank și al diviziei de investiții bancare a Citigroup. Prasun Singhal are un MBA la New York University, Stern School of Business din SUA și o diplomă de licență în inginerie electrică de la Indian Institute of technology din Delhi.

Todor Danailov este șeful departamentului de reasigurări al EIG și lucrează pentru acest grup de peste 20 de ani. A trecut prin toate nivelurile activității de reasigurare a companiei și a fost și membru al Consiliului de Supraveghere al Euroins Bulgaria. Todor Danailov a fost membru al Consiliului de administrație al Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Bulgaria. Are un master în asigurări și științe actuariale de la Academia de Economie "D.A. Tsenov" - Svishtov.

Kremena Pateva este un manager cu vechime în structura EIG și lucrează în cadrul companiei de aproape 13 ani. În prezent, ea este Chief Risk Officer al holdingului de asigurări. Înainte de poziția actuală, Kremena Pateva a fost șef actuar al Euroins Life și șefă a raportării actuariale a Euroins - Asigurări de sănătate. Este licențiată în matematică și are un masterat în administrarea și managementul afacerilor la Universitatea Tehnică – Sofia.

"Prin extinderea Consiliului de Administrație vom crea o viziune și mai bună asupra procesului de luare a deciziilor strategice și operaționale în cadrul grupului. Suntem bucuroși să îi urăm bun venit lui Singhal ca reprezentant al BERD. Cu ajutorul său, vom putea să ne realizăm strategia de dezvoltare și creștere mai eficientă și să îmbunătățim în continuare guvernanța corporativă a grupului", a comentat Kiril Boshov, CEO al EIG.

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est (CESEE). EIG oferă o gamă completă de produse de asigurare, deservește peste 4 milioane de clienți în 13 țări și are peste 3000 de angajați. Acesta face parte din Eurohold Bulgaria AD, un grup energetic și financiar de top care operează în regiunea CESEE. Este listată la bursa de valori din Bulgaria și Varșovia. În 2021, Eurohold a achiziționat, prin intermediul companiei sale Eastern European Electric Company, filialele din Bulgaria ale companiei energetice cehe CEZ Group, care funcționează acum sub marca Electrohold. 

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins insurance group
asigurari