BCR va avea un nou director de risc de la 1 ianuarie 2017, Bernhard Spalt înlocuindu-l pe Jon Locke

BCR va avea un nou director de risc de la 1 ianuarie 2017, Bernhard Spalt înlocuindu-l pe Jon Locke
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2016

Banca Comercială Română va avea de la 1 ianuarie 2017 un nou responsabil în board pentru administrarea riscului, Bernhard Spalt înlocuindu-l pe Jon Locke, care va ocupa o poziție executivă în cadrul unei companii din afara Erste Group, a anunțat marți banca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numirea lui Spalt are nevoie însă de aprobarea BNR, scrie News.ro.

El lucrează în grupul Erste din anul 1991 și a deținut diverse poziții de conducere în managementul operativ și strategic al riscului.

Din 1999 până în 2002 a fost responsabil pentru managementul creditelor neperformante în Cehia, iar după întoarcerea în Austria a construit Direcția de Management Strategic al Riscului.

Spalt a ocupat, în perioada 2006-2012 funcția de șef pentru managementul riscului în cadrul Erste Group, iar ulterior, până anul trecut, a fost responsabil pentru managementul riscului ca membru al Boardului în Ungaria, înainte de a se alătura subsidiarei slovace, Slovenská sporitel'na în 2015.

“Numirea sa în cadrul BCR relevă angajamentul puternic al Erste Group față de România și față de BCR. Bernhard ni se alătură dintr-o poziție esențială pentru succesul uneia dintre subsidiarele cheie ale Erste Group”, a declarat președintele BCR, Sergiu Manea.

Plățile cu cardurile de credit la nivel mondial le vor depăși pentru prima oară pe cele în numerar în 2016 CITEȘTE ȘI Plățile cu cardurile de credit la nivel mondial le vor depăși pentru prima oară pe cele în numerar în 2016

El a adăugat că Spalt cunoaște bine România și BCR.

“Având în vedere experiența sa, Bernhard are toate referințele necesare pentru a impune o cooperare excelentă între managementul riscului și dezvoltarea business-ului astfel încât să ne putem sprijini cât mai bine clienții în evoluția lor viitoare”, a afirmat președintele Consiliului de Supraveghere al BCR, Manfred Wimmer.

BCR, controlată de grupul austriac Erste, este cea mai mare bancă la nivel local în funcție de active, gestionând 14,4 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
bernhard spalt
jon locke