Autoritățile de reglementare americane ar putea cere Congresului să îmbunătățească supravegherea monedelor virtuale

Autoritățile de reglementare americane ar putea cere Congresului să îmbunătățească supravegherea monedelor virtuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2018

Autoritățile de reglementare a pieței financiare din Statele Unite ar putea cere Congresului să adopte o lege care să îmbunătățească supravegherea monedelor virtuale precum bitcoin, pe fondul îmgrijorărilor provocate de riscurile provocate de aceste noi active, a afirmat marți președintele comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC), Jay Clayton, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația dată de Clayton este cel mai puternic indiciu că autoritățile federale analizează adoptarea unor noi legi pentru supravegherea tranzacților și investițiilor în monede virtuale, scrie News.ro.

Clayton, care a fost audiat în comisia bancară din Senatul SUA, alături de președintele Comisiei pentru Tranzacții cu Contracte Futures pentru Mărfuri (CFTC), Christopher Giancarlo, a spus că agențiile colaborează cu Trezoreria și Rezerva Federală în această problemă. El a adăugat că parlamentarii ar trebui să clarifice și să îmbunătățească atribuțiile autorităților de reglementare.

BNR decide să iasă cu o poziție împotriva monedelor virtuale, precum bitcoin: Sunt active speculative, extrem de volatile și riscante, descurajăm orice fel de implicare! CITEȘTE ȘI BNR decide să iasă cu o poziție împotriva monedelor virtuale, precum bitcoin: Sunt active speculative, extrem de volatile și riscante, descurajăm orice fel de implicare!

Audierea a avut loc pe fondul declinului accentuat al prețului bitcoin, care s-a depreciat cu aproximativ jumtate din valoare de la începutul acestui an, din cauza unor temeri ale investitorilor, pornind de la perspectivele de înăsprire a reglementărilor la nivel global și până la interzicerea de către unele bănci a utilizării cardurilor de credit pentru achiziția de bitcoin.

Senatorul Mike Crapo, președintele republican al comisiei pentru bănci din Senat, și senatorul democrat Sherrod Brown se află printre parlamentarii care și-au exprimat îngrijorarea legată de volatilitate, protecția acordată investitorilor și riscurile implicate de infractorii cibernetici pe piața monedelor virtuale.

Pe platforma Bitstamp, bitcoin a urcat în după-amiaza de marți cu 1,2%, la 6.959 dolari pe unitate, în tranzacțiile de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
monede virtuale