Autoritățile din SUA au aprobat lansarea primelor contracte futures pentru bitcoin. Banca Franței afirmă că bitcoin nu poate fi considerată o monedă, nici măcar o criptomonedă

Autoritățile din SUA au aprobat lansarea primelor contracte futures pentru bitcoin. Banca Franței afirmă că bitcoin nu poate fi considerată o monedă, nici măcar o criptomonedă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 dec 2017

Autoritățile americane au anunțat că vor permite grupului CME, operatorul celor mai mari burse de contracte futures și opțiuni din lume, și competitorului său, Cboe Futures Exchange, să tranzacționeze contracte futures pentru bitcoin.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În urma deciziei adoptate de Comisia pentru tranzacții cu contracte futures pe mărfurii, CME Group a anunțat oficial că va lansa primele contracte futures cu activ suport bitcoin pe 18 decembrie.

Contractele futures pentru bitcoin vor permite investitorilor să parieze și împotriva aprecierii criptomonedei, fiind atractive și pentru cei care prevăd sfârșitul raliului celei mai populare monede virtuale.

Investitorii de la Fondul Proprietatea se simt cu o idee mai puțin „în ghearele vulturului” CITEȘTE ȘI Investitorii de la Fondul Proprietatea se simt cu o idee mai puțin „în ghearele vulturului”

"Cred că aceste schimbări vor permite, în sfârșit, crearea unui ETF (fond de investiții tranzacționat la bursă) pentru bitcoin și alte monede digitale, ceea ce va schimba jocul complet", a declarat Barry Silbert, CEO Digital Currency Group, pentru CNBC.

Vineri, guvernatorul băncii centrale a Franței a atras atenția asupra riscurilor legate de tranzacționarea bitcoin.

"Să fie clar: bitcoin nu este, în niciun caz, o monedă, nici măcar o criptomonedă. Este un activ speculativ, iar valoarea sa și volatilitatea extremă nu au nicio bază economică și nu sunt responsabilitatea nimănui", a declarat guvernatorul francez, Francois Villeroy de Galhau.

Cotațiile petrolului reacționează pozitiv la decizia de prelungire a acordului de reducere a producției CITEȘTE ȘI Cotațiile petrolului reacționează pozitiv la decizia de prelungire a acordului de reducere a producției

Anterior, multe voci au contestat moneda bitcoin și au avertizat în legătură cu riscurile pe care investitorii în cea mai populară criptomonedă și le asumă. Bitcoin este un activ, nu o monedă; bula se va sparge și va fi mai rău ca la criza lalelor; ar trebui interzis prin lege – sunt doar câteva dintre zecile de atenționări din partea unor reputați economiști și bancheri.

Totuși, investitorii nu par influențați de avertizările repetate cu privire la riscurile la care se expun, pe fondul volatilității monedei digitale Bitcoin a depășit, miercuri, pragul de 11.000 de dolari pentru prima dată de la lansare, atingând un maxim intraday de circa 11.400 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cme
futures
derivate
moneda virtuala
actic speculativ
criptomoneda
risc