Bursa americană, record după record. Dow Jones a depășit, în premieră, 24.000 de puncte

Bursa americană, record după record. Dow Jones a depășit, în premieră, 24.000 de puncte
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 nov 2017

Indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a depășit în premieră pragul de 24.000 puncte, după ce la jumătatea lunii octombrie atinsese valoarea record de 23.000 puncte, atunci pe fondul rezultatelor peste așteptări raportate de bănci și companiile din industria farmaceutică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportările financiare venite de la bănci și de la companii majore din industria farmaceutică au fost atunci principalele motoare ale creșterilor.

Acum, creșterea este în contextul în care Senatul american se pregătește să aprobe un amplu program de reformă fiscală, precum reducerea ratei impozitului pe profit de la 35% la 20%.

Este al cincilea prag psihologic depășit de indicele american în acest an. Dow Jones a început anul ușor sub nivelul de 19.000 de puncte, aprecierea de la începutul anului și până în prezent fiind de peste 22%.

EXCLUSIV Noul director general al Bursei este Adrian Tănase, cel care a avut în administrare fondurile de pensii ale NN și ING. Cum a fost înclinată balanța CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noul director general al Bursei este Adrian Tănase, cel care a avut în administrare fondurile de pensii ale NN și ING. Cum a fost înclinată balanța

Față de închiderea de ieri, Dow Jones crește cu 0,76% după primele ore ale sesiunii bursiere de astăzi, la 24.126,40 puncte, susținut de companiile din industria tehnologică și de optimismul investitorilor cu privire la adoptarea reformelor fiscale propuse de administrația președintelui Donald Trump.

O apreciere similară înregistrează și indicele S&P 500, care se află, de asemenea, la un nivel record, potrivit MarketWatch.

În jurul orei 18:20 (11:20 la New York), S&P 500 era cotat la 2.3645,73 puncte, în urcare cu 0,75% față de referință. Nasdaq Composite era în creștere cu 0,7%, la 6.8262,71 puncte.

La nivelul lunii noiembrie, Dow Jones este pe cale să înregistreze o apreciere de circa 2,9%. Va fi a opta lună de creștere consecutivă, cea mai lungă perioadă de câștiguri neîntrerupte începând cu anul 1995.

EXCLUSIV BCR va merge la arbitraj internațional cu Fiscul, dacă nu-i sunt anulate impozitele suplimentare plătite CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR va merge la arbitraj internațional cu Fiscul, dacă nu-i sunt anulate impozitele suplimentare plătite

S&P ar putea încheia luna cu o creștere de 2,5% și va consemna, de asemenea, a opta lună consecutivă pe plus.

Președintele Donald Trump și-a asumat deja meritul pentru performanța acțiunilor americane.

“Motivul pentru care piața de capital are atât de mult succes sunt eu. Întotdeauna am fost bun la bani, la (crearea de) slujbe, este ceea ce fac. Și o fac foarte bine, mult mai bine decât pricepe lumea - și lumea își dă seama că sunt bun la ce fac”, a spus Trump la începutul lunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
inchidere record
actiuni