Un fost manager de fond și partener Goldman Sachs, în topul Forbes al celor mai bogați oameni, spune că bitcoin ar putea atinge 40.000 de dolari până la finele anului viitor

Un fost manager de fond și partener Goldman Sachs, în topul Forbes al celor mai bogați oameni, spune că bitcoin ar putea atinge 40.000 de dolari până la finele anului viitor
scris 29 nov 2017

Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, continuă să nască controverse. În timp ce voci sonore numesc monedă virtuală o "fraudă" sau "o bulă speculativă pe cale să explodeze", fostul manager al fondului de investitiții Fortress Investment Group, Michael Novogratz, inclus în 2007 și 2008 în topul Forbes al celor mai bogați oameni, estimează că bitcoin ar putea atinge, până la finele anului 2018, pragul de 40.000 de dolari, adică de peste 4 ori valoare actuală.

Novogratz, care a fost, în trecut, și partener Goldman Sachs, nu neagă volatilitatea extremă a monedei și faptul că vor exista corecții importante, însă estimează un nou val de creșteri solide, având în vedere că oferta de bitcoin este limitată, iar cererea este în creștere puternică.

"Nu există un răspuns al ofertei la cumpărările masive. Astfel, orice mutare a prețului este exacerbată. Va fi o presiune exagerată de creștere a prețurilor. Vor exista și corecții exagerate", a declarat Novogratz, pentru CNBC, adăugând că oferta limitată transforma bitcoin în "visul oricărui speculator".

“Lupul de pe Wall Street” spune că finanțarea prin monede virtuale este “cea mai mare înșelătorie” CITEȘTE ȘI “Lupul de pe Wall Street” spune că finanțarea prin monede virtuale este “cea mai mare înșelătorie”

Novogratz a anunțat, recent, că va înființa propriul să fond specializată pe criptomonede, în valoare de 500 de milioane de dolari

Deși este posibil ca afirmațiile lui Novogratz să nu se adeverească sau chiar să fie o încearcare de a impulsiona prețurile din piață, fondul manager de fond a făcut, anterior, predicții care sunt pe cale să devină realitate.

Mai exact, luna trecută, când bitcoin se tranzacționa la mai puțin de 5.000 de dolari, Novogratz a anticipat că moneda va depăși 10.000 de dolari până la finele anului.

Bitcoin a atins în ultimele zile astăzi noi recorduri, fiind tranzacționată foarte aproape de pragul de 10.000 de dolari.

Și bancherii de pe Wall Street anticipează că se apropie o nouă criză economică CITEȘTE ȘI Și bancherii de pe Wall Street anticipează că se apropie o nouă criză economică

Noua rundă de creștere pentru bitcoin vine după ce CME Group, operatorul celor mai mari burse de contracte futures și opțiuni din lume, a anunțat când va lansa primele contracte futures pentru bitcoin. Astfel, contractele futures având bitcoin ca activ suport vor putea fi tranzacționate, cel mai probabil, din a doua săptămâna a lunii decembrie, conform lui Terry Duffy, CEO-ul CME, citat de CNBC.

De la începutul anului, bitcoin a urcat cu aproape 900%.

viewscnt
Afla mai multe despre
novogratz
fortress investment group
forbes
goldman sachs
manager
fond investitii
criptomoneda
bitcoin
michael novogratz