Banca Angliei majorează din nou dobânda cheie pentru a ține în frâu inflația

Banca Angliei majorează din nou dobânda cheie pentru a ține în frâu inflația
scris 3 feb 2022

Banca Angliei a majorat dobânda de referință, pe fondul inflației ridicate, care la finele anului trecut a atins maximul ultimilor 30 de ani.

Dobânda cheie a fost majorată cu 0,25 puncte procentuale, la 0,5%. 

Inflația din zona euro surprinde din nou analiștii și începe anul la un nivel record CITEȘTE ȘI Inflația din zona euro surprinde din nou analiștii și începe anul la un nivel record

În decembrie, Banca Angliei a surprins analiștii cu prima majorare de dobândă din pandemie, mutare prin care vizează să țină în frâu inflația, în pofida riscurilor la adresa economiei generate de creșterea numărului de infecții cu Covid-19 la un nivel record.

La acel moment, dobânda a fost majorată la 0,25%, de la minimul istoric de 0,1%.

Banca Angliei a devenit astfel prima bancă centrală majoră care a recurs, de la debutul pandemiei, la înăsprirea politicii monetare pentru a face față inflației în creștere.

Problemele cu lanțurile de aprovizionare, revenirea cererii și creșterea puternică a prețurilor la energie au împins Banca Angliei să majoreze estiimarea de inflație, instituția anticipnd un vârf de 7.25% în luna aprilie, în urcare de la 6% în decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
inflatiei
dobanda cheie