Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre realocă 900 milioane euro către industriile afectate de criză

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre realocă 900 milioane euro către industriile afectate de criză
scris 25 mar 2020

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) intenționează să își reorienteze finanțarea de aproximativ 900 de milioane euro, planificată pentru noi operațiuni în 2020, pentru a ajuta sectoarele și industriile cele mai afectate în criza provocată de infecția COVID-19. 

În condițiile actuale critice și a schimbărilor de percepție a pieței privind riscurile și lichiditatea, Banca va continua să ajute întreprinderile mici și mijlocii, cel mai vulnerabil segment de companii, și să ofere sprijinul de care țările membre și întreprinderile noastre au nevoie.

ULTIMA ORĂ Ședință de urgență la BNR: Băncile și IFN pot amâna ratele la credite în perioada pandemiei fără să facă provizioane. Derogare pentru indicatorul minim de lichiditate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ședință de urgență la BNR: Băncile și IFN pot amâna ratele la credite în perioada pandemiei fără să facă provizioane. Derogare pentru indicatorul minim de lichiditate

BSTDB va oferi asistență tehnică suplimentară clienților afectați pentru a facilita pregătirea proiectelor, inclusiv planuri de afaceri, studii de fezabilitate, evaluări ale impactului asupra mediului etc. Banca se va concentra pe asistența acordată municipalităților, companiilor de producție, de utilități și a celor farmaceutice care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de 11 state din zona Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre.

Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca pentru comerț și dezvoltare a mării negre
bstdb