Banca Transilvania a primit aprobările Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței pentru achiziția Bancpost

Banca Transilvania a primit aprobările Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței pentru achiziția Bancpost
scris 16 mar 2018

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost S.A., precum și a participațiilor în capitalul social al societăților din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN SA și ERB Leasing IFN SA.

 
Potrivit unui comunicat, Banca Transilvania estimează că tranzacția va fi finalizată în prima jumătate a lunii aprilie 2018. După finalizarea tranzacției, BT va deveni acționar cu drepturi depline și tot atunci va începe integrarea Bancpost în structura Băncii Transilvania. 

Banca Transilvania, locul doi în piața bancară locală, a anunțat în noiembrie 2017 achiziția Bancpost. 

O altă tranzacție pe piața bancară din România, achiziția Băncii Românești de către OTP, nu a primit aprobările Băncii Naționale a României, după cum a anunțat Profit.ro în exclusivitate.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, taie pe rând orașele din România: După Timișoara și Oradea, acum renunță și la Craiova CITEȘTE ȘI Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, taie pe rând orașele din România: După Timișoara și Oradea, acum renunță și la Craiova

Bancpost, cu active totale de 2,5 miliarde de euro, are o rețea de 147 de sucursale în România și peste 1 milion de clienți, fiind una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank în afara Greciei.

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia în funcție de active, mai este prezentă în Bulgaria, Serbia și Cipru. În Romania, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, precum și alte societăți financiare.

Banca Transilvania, cu o cotă de piață de peste 13% și active totale în valoare de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde de euro), este a doua banca din România. BT are peste 7.000 de angajați, 2.2 milioane de clienți și aproximativ 500 de unități.

Este prima bancă din România listată la Bursă de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
banc post
banca transilvania
consiliul concurentei