Alpha Bank a revenit pe profit în România în primul trimestru

Alpha Bank a revenit pe profit în România în primul trimestru
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 iun 2016

Alpha Bank a trecut pe profit în România după primele trei luni ale anului, de la pierderi de peste 6 milioane de euro în perioada similară din 2015, în condițiile în care provizioanele pentru credite neperformante s-au redus cu aproape două treimi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul elen a raportat un profit înainte de taxe de 4,3 milioane de euro pe piața românească, comparativ cu un rezultat negativ de 6,5 milioane de euro înregistrat în primul trimestru al anului trecut, potrivit raportului financiar publicat de Alpha Bank.

Venitul operațional a crescut cu 1,5%, la 33,6 milioane de euro, în timp ce cheltuielile au urcat cu 0,5%, de la 22 miloane de euro la 22,1 miloane de euro.

Provizioanele pentru credite neperformante constituite în România au scăzut cu 59%, la 7,2 milioane de euro, de la 17,6 milioane de euro în primul trimestru din 2015. La finele lunii martie, ponderea creditelor neperformante în totalul împrumuturilor era de 15,8%, în scădere de la 16,5% în aceeași perioadă a anului trecut.

10 asociații și instituții din România au primit anul trecut donații de la Alpha Bank CITEȘTE ȘI 10 asociații și instituții din România au primit anul trecut donații de la Alpha Bank

Soldul finanțărilor acordate de bancă pe piața românească s-a redus cu 3,9% comparativ cu primul trimestru din 2015, de la 2,95 miliarde de euro la 2,84 miliarde de euro, în timp ce portofoliul de depozite a scăzut cu 3,7%, la 1,47 miliarde de euro. Comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, portofoliul de credite a crescut cu 1,7% în perioada ianuarie-martie, iar volumul depozitelor a avansat cu 6,4%.

Împrumuturile ipotecare au crescut cu aproape 3% în primele trei luni ale anului, la 983 milioane de euro, în timp ce creditele pentru companii au urcat cu 1,4%, la aproape 1,59 miliarde de euro. Portofoliul creditelor de consum a coborât cu 0,5%, la 268 milioane de euro, potrivit raportului financiar al băncii.

Raportat la totalul creditelor acordate de sistemul bancar, Alpha Bank avea o cotă de piață de 5,6% la finele lunii martie, în scădere de la 5,8% în martie anul trecut, dar peste cota de 5,5% raportată la finele lunii decembrie.

Alpha Bank operează o rețea de 130 de sucursale în România și are 1.862 de angajați. Banca ocupă poziția a opta în sistemul bancar românesc în funcție de active, cu o cotă de piață la finele anului trecut de 3,98%.

La nivel de grup, Alpha Bank și-a redus pierderile la 2,2 milioane de euro în primul trimestru, față de pierderi nete de 533 milioane de euro în trimestrul patru din 2015, datorită scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
profit
rezultate
romania