Alpha Bank se retrage din Albania. Banii obținuți din vânzare, direcționați inclusiv spre România

Alpha Bank se retrage din Albania. Banii obținuți din vânzare, direcționați inclusiv spre România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2021

Alpha Bank Group se retrage de pe piața albaneză, fondurile eliberate în urma vânzării subsidiarei din această țară urmând să fie redirecționate pe piețele din Grecia, România și Cipru.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Grupul elen bancar a semnat un acord pentru vânzarea subsidiarei Alpha Bank Albania către rivalii ungari de la OTP Bank, într-o tranzacție de 55 milioane de euro.

Alpha Bank Albania este a 8-a mare bancă albaneză, cu o cotă de piață în funcție de valoarea activelor de circa 5%.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Aceasta este a doua achiziție pentru OTP pe piața bancară albaneză. În aprilie 2019, grupul ungar a preluat subsidiara locală a Societe Generale, obținând o cotă de piață de 6%.

Vânzarea subsidiarei din Albania se înscrie în strategia Alpha Bank de a se concentra pe piețele cheie, transmite grupul. Fondurile eliberate de pe piața albaneză vor fi direcționate către subsidiarele din Grecia, România și Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank albania
otp bank
tranzactie
vanzare alpha bank albania