OTP a finalizat preluarea subidiarei Société Générale din Albania, a zecea piață pentru grupul ungar

OTP a finalizat preluarea subidiarei Société Générale din Albania, a zecea piață pentru grupul ungar
scris 2 apr 2019

Grupul ungar OTP Bank, care anterior a încercat să cumpere și Banca Românească, a finalizat preluarea subsidiarei albaneze a Société Générale.

Subsidiara Société Générale este al cincelea mare jucător pe piața bancară din Albania, cu o cotă de circa 6%

În urma încheierii tranzacției, OTP este prezentă 10 țări din Europa Centrală și de Est.

Recent, grupul ungar a semnat, tot cu Société Générale, preluarea pachetului majoritar al Mobiasbancă, a treia mare bancă din Republica Moldova în funcție de active, dar și a subisiarei din Muntenegru.

Bugetul a trecut pe un deficit de 5,2 miliarde de lei în primele două luni. Cheltuielile cu salariile sunt în creștere cu 25%, investițiile sunt mai mici cu peste 50% CITEȘTE ȘI Bugetul a trecut pe un deficit de 5,2 miliarde de lei în primele două luni. Cheltuielile cu salariile sunt în creștere cu 25%, investițiile sunt mai mici cu peste 50%

În ianuarie, OTP a finalizat preluarea subsidiarei din Bulgaria Société Générale, agreată în vară. Ulterior, în decembrie, OTP a ajuns la un acord pentru a cumpăra și divizia din Serbia a francezilor.

Totodată, potrivit informațiilor din presa internațională OTP pregătește intrarea pe piața din Slovenia, prin două noi achiziții.

În România, tranzacția prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la NBG a fost respinsă, anul trecut, de Banca Națională a României, decizie anunțată în premieră de Profit.ro. A fost pentru prima dată când BNR s-a opus unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp
tranzactie otp
otp albania
piete otp
societe generale