Autoritățile de reglementare a sectorului financiar din SUA încep să facă planuri de urgență pentru epidemia de coronavirus

Autoritățile de reglementare a sectorului financiar din SUA încep să facă planuri de urgență pentru epidemia de coronavirus
scris 8 mar 2020

Autoritățile de reglementare a sectorului financiar din Statele Unite încep să facă planuri de urgență pentru epidemia de coronavirus, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Vineri, autoritățile au anunța primele trei cazuri de infectare cu virusul asemănător celui gripal în ținutul Montgomery din Maryland, unde locuiesc mii de angajați federali care merg zilnic la birouri din Washington.

Agenții precum Comisia pentru Tranzacții cu Contracte Futures pentru Mărfuri (Commodity Futures Trading Commission - CFTC), Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (Securities and Exchange Commission - SEC) și autoritățile de reglementare ale sectorului bancar au birouri în New York, San Francisco și New Jersey, unde au fost raportate ale cazuri.

Arabia Saudită a redeschis esplanada din jurul Kaaba, cel mai sfânt loc al Islamului CITEȘTE ȘI Arabia Saudită a redeschis esplanada din jurul Kaaba, cel mai sfânt loc al Islamului

În timp ce băncile din New York încep să își pună în aplicare planurile de urgență, autoritățile de reglementare au început la rândul lor să ia măsuri de precauție, permițând munca de acasă, anulând sau limitând deplasările, anulând conferințe și restricționând întâlnirile externe.

”Siguranța și sănătatea angajaților CFFTC continuă să facă toate pregătirile necesare pentru a răspunde scenariilor care ar putea apărea”, a declarat  Michael Short, director pentru relații publice la agenție.

Autoritatea de reglementare a sectorului instrumentelor derivate a anulat unele deplasări externe și permite doar călătoriile esențiale în străinătate, de la caz la caz. Deplasările interne sunt încă permise, dar angajații pot să își reprogrameze călătoriile, dacă nu sunt de importanță majoră.

OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis CITEȘTE ȘI OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis

Într-o manieră similară, Corporația Federală pentru Asigurarea Depozitelor (Federal Deposit Insurance Corporation) a anunțat că a luat măsuri pentru a limita deplasările internaționale neesențiale. Biroul pentru Control Valutar (Office of the Comptroller of the Currency - OCC) a anunțat că și-a reevaluat planurile de urgență, fără să ofere detalii.

Joi, OCC, Rezerva federală (Fed) și FDIC au anunțat o conferință de presă comună referitoare la creditarea corectă, care era programată pentru săptămâna viitoare , ”dintr-un exces de precauție”.

Reuters a mai relatat vineri că Rezerva Federală a luat măsura neobișnuită de a plasa în carantină dolarii proveniți din Asia, pentru o perioadă de până la 10 zile.

ULTIMA ORĂ Alte trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate. Numărul total a urcat la 12. Virusul a ajuns la București UPDATE Al 13-lea caz CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Alte trei cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate. Numărul total a urcat la 12. Virusul a ajuns la București UPDATE Al 13-lea caz

Un purtător de cuvânt al SEC a spus că agenția respectă recomandarea guvernului ca angajații să stea acasă atunci când sunt bolnavi sau dacă s-au întors din zone cu coronavirus.

Coronavirusul s-a răspândit în 85 de țări, infectând peste 100.000 de oameni, potrivit datelor colectate de Reuters.

Randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au scăzut vineri la minime istorice, acțiunile au scăzut și ele, iar indicele Dow Jones a pierdut peste 800 de puncte, înainte de a recupera din pierderi.

Agențiile au și alte probleme, cum ar fi modul în care companiile ar trebui să raporteze riscurile financiare create de virus și ce reguli referitoare la tranzacții și creditare ar trebui să fe relaxate pentru a atenua perturbările din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
masuri combatere coronavirus
masuri preventie coronavirus
coronavirus pietele financiare
autoritati reglementare piete financiare coronavirus