Banca centrală a Chinei lansează trei instrumente de creditare pentru a spori sprijinul pentru anumite sectoare ale economiei

Banca centrală a Chinei lansează trei instrumente de creditare pentru a spori sprijinul pentru anumite sectoare ale economiei
scris 30 ian 2023

Banca centrală a Chinei a anunțat că va lansa trei instrumente de creditare care au rolul de a spori sprijinul pentru anumite sectoare ale economiei afectate de restricțiile aplicate în timpul pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Banca Populară a Chinei va crea un instrument de creditare pentru sprijinirea reducerii emisiilor de carbon până la sfârșitul anului 2024 și va extinde un instrument de creditare pentru promovarea utilizării curate a cărbunelui până la sfârșitul anului 2023, a declarat instituția într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Șeful militar al NATO: Suntem pregătiți de confruntare directă cu Rusia. Industria statelor membre trebuie reorientată militar. Ford a produs doar pentru armată în WW2 CITEȘTE ȘI Șeful militar al NATO: Suntem pregătiți de confruntare directă cu Rusia. Industria statelor membre trebuie reorientată militar. Ford a produs doar pentru armată în WW2

Banca centrală va extinde, de asemenea, un instrument de creditare pentru sectorul transporturilor și logisticii până în iunie 2023, se arată în comunicat.

Unele instituții financiare străine vor fi incluse în domeniul de aplicare al instrumentului de reducere a carbonului, a spus banca centrală.

Măsura de extindere a instrumentelor de creditare va ajuta ”la implementarea precisă și eficientă a politicii monetare prudente, va ghida instituțiile financiare să sporească sprijinul pentru dezvoltarea ecologică și alte domenii”, a spus banca centrală.

Din 2020, când a doua cea mai mare economie a lumii a fost zguduită de coronavirus, banca centrală și-a extins arsenalul de instrumente de politică structurală, inclusiv facilități de creditare și redescontare și alte împrumuturi cu costuri reduse, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a chinei
economie