Bancpost a făcut profit de 34,6 milioane de lei în prima jumătate a anului, în creștere cu 37%

Bancpost a făcut profit de 34,6 milioane de lei în prima jumătate a anului, în creștere cu 37%
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2015

Bancpost a încheiat primul semestru cu un profit net de 34,6 milioane lei și un rezultat net înainte de constituirea provizioanelor în creștere cu 37%, comparativ cu perioada similară din 2014, pe fondul scăderii ratei creditelor neperformante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bilanțurile băncii s-au îmbunătățit pe partea de neperformanță. Rata creditelor neperformante a scăzut de la 21% la 16,3%, față de prima parte a anului trecut.
Cheltuielile operaționale au scăzut cu 18%, datorită optimizării rețelei, potrivit băncii.

Indicatorul costuri/venituri a scăzut cu 17%, dar se menține la un nivel ridicat. Bancpost cheltuiește 69 de bani pentru un venit de 1 leu. Veniturile operaționale au avut un avans de 1%, comparativ cu primul trimestru din 2014.

“Procesul de transformare implementat în cadrul Bancpost a adus rezultatele așteptate, banca raportând profit și în Semestrul 1 al anului în curs. Bancpost are o poziție solidă din punct de vedere al capitalului și lichidității și, în calitate de banca sistemică în România, va continuă să participe în mod activ la susținerea clienților săi”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Banca și-a optimizat sursele de finanțare prin gestiunea activă a portofoliului de depozite retail, precum și prin atragerea unui volum ridicat de resurse de la instituțiile financiare internaționale (BERD, IFC, BEI), se mai arată în comunicat.

Banca-mamă a Bancpost, Eurobank EFG din Grecia, nu a publicat încă rezultatele financiare. Băncile grecești au obținut o derogare de la autoritățile elene pentru a publica situațiile contabile până la finele lunii septembrie. Acestea au fost grav afectate de criza finanțelor publice din Grecia și s-au confruntat cu o retragere masivă de lichidități, apoi cu impunerea controlului capitalurilor. Băncile elene urmează să fie recapitalizate cu bani de la creditorii internaționali, după realizarea unui studiu asupra calității activelor.

Una dintre prioritățile managementului Bancpost este menținerea unei situații confortabile a lichidității, precum și a gradului de adecvare a capitalului, potrivit sursei citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
banc post
profit banc post