Boardul UniCredit a stabilit profilul viitorului director general al grupului

Boardul UniCredit a stabilit profilul viitorului director general al grupului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2016

Consiliul de Administrație al grupului bancar italian UniCredit SpA s-a întrunit pentru a discuta ce tip de manager îi va succeda în funcție directorului general Federico Ghizzoni, această reuniune făcând parte din procesul de selecție care ar putea dura mai multe săptămâni, au declarat, pentru Reuters, mai multe surse din apropierea discuțiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, la reuniune au participat și reprezentanții firmei de recrutare de personal Egon Zehnder International Inc., care va pune la punct lista scurtă a candidaților pentru postul de CEO al celei mai mari bănci italiene. Egon Zehnder a pus la punct deja profilul candidatului, dar, deocamdată, nu a fost menționat niciun nume și nici nu a fost fixat un termen limită. Candidatul ideal ar urma să fie o personalitate de statură internațională și apreciată de piețele financiare, însă naționalitatea nu constituie un criteriu de selecție.

"Va mai dura ceva timp, nu va fi o chestiune rapidă", a precizat o sursă.

Într-un interviu acordat Reuters, ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan și-a exprimat speranța că UniCredit va desemna rapid un nou CEO, adăugând că se așteaptă ca acesta să își preia atribuțiile până la sfârșitul verii.

Mari bănci germane vor să depoziteze miliarde de euro în seifuri în loc să depună banii la BCE CITEȘTE ȘI Mari bănci germane vor să depoziteze miliarde de euro în seifuri în loc să depună banii la BCE

La finele lunii trecute, Federico Ghizzoni a anunțat că va demisiona din postul de director general al UniCredit, o decizie care ar putea pregăti o restructurare mai amplă a grupului și posibil o majorare de capital de mai multe miliarde de euro. Incertitudinile cu privire la noul director general au afectat acțiunile UniCredit, care au pierdut aproape 17% după anunțul demisiei lui Ghizzoni.

UniCredit este prezentă în 17 țări din lume cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
director