CEC Bank angajează Aurachain pentru automatizare

CEC Bank angajează Aurachain pentru automatizare
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 25 feb 2021

CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, legate de rețeaua de bancomate și clienții IMM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEC Bank lucrează cu compania elvețiană Aurachain pe trei zone de activitate din bancă. Prima sarcină vizează realizarea unui sistem integrat de monitorizare și mentenanță a rețelei de bancomate și POS-uri, a doua vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar a treia țintește realizarea unor soluții online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.

“Parteneriatul cu Aurachain permite băncii să-și continue transformarea digitală și să se alinieze cu cele mai bune soluții tehnologice disponibile la nivel internațional. În condițiile în care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discuțiile despre viitorul industriei bancare la nivel internațional includ implementarea unor soluții publice sau private bazate pe blockchain,  implicând inclusiv Băncile Centrale. Tehnologia blockchain - ca soluție de registru public descentralizat, în locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure și mai eficiente. Soluțiile low-code pot sta la baza implementării unei tehnologii block-chain”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

VIDEO Cîțu, după ce a tot criticat sporurile și numărul mare de bugetari: Anul acesta, toată lumea își primește sporurile salariale în sectorul public, nu vor fi concedieri CITEȘTE ȘI VIDEO Cîțu, după ce a tot criticat sporurile și numărul mare de bugetari: Anul acesta, toată lumea își primește sporurile salariale în sectorul public, nu vor fi concedieri

Dezvoltarea noilor operațiuni ale băncii de stat se bazează pe tehnologia low-code, care prespune intervenții minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfețe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente – baze de date, conectări cu alte aplicații, elemente de logică, și chiar implementări de tip blockchain.

”Tehnologia low-code permite organizațiilor să înregistreze o viteză fără precedent a digitalizării, datorită faptului că majoritatea aplicațiilor pot fi construite cu mai puține riscuri legate de programare. Rolurile orientate spre business, analiștii de business și echipele tehnice pot lucra mai eficient pentru a ajunge la un aspect unitar al numeroaselor aplicații software interne, care, până de curând, intrau în categoria sistemelor depășite”, a declarat Adela Wiener, CEO al Aurachain.

Cele trei proiecte vor fi gata în acest an și se adaugă inițiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi și contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, magazinul virtual al CEC Bank.

Platforma Aurachain este deținută de către Aurachain AG, o companie elvețiană cu birouri locale în Europa (Elveția, Marea Britanie, România) și Orientul Mijlociu (Dubai).

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
aurachain
automatizare
low-code