Profitul net al Raiffeisen Bank în România, avans de 16% în primele 9 luni. Provizioanele au crescut pe fondul conversiei creditelor în franci elvețieni

Profitul net al Raiffeisen Bank în România, avans de 16% în primele 9 luni. Provizioanele au crescut pe fondul conversiei creditelor în franci elvețieni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 nov 2017

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a obținut, în primele 9 luni ale acestui an, un profit net de 74 de milioane de euro pe piața din România, cu 10 milioane peste cel raportat în urmă cu un an, în pofida unui declin al rezultatului operațional. Procentual, avansul în ritm anual a fost de aproape 16%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul brut a fost, în perioada menționată, de 89 de milioane de euro, în creștere de la 75 de milioane de euro în urmă cu un an.

“Situația în Europa de Sud-Est este pozitivă. Cea mai mare economie din regiune, România, este în expansiune, susținută, mai ales, de consumul intern, alimentat de creșterile salariale și reducerile de taxe. Totuși, creșterea actuală puternică și politica fiscală expansionistă presupun riscuri în situația în care economa va intra într-un ciclu de scădere”., se arată în raportul grupului bancar austriac.

Ultimul bilanț din mandatul polonezului Sobolewski la BVB. Bursa a obținut, pe fondul unor rulaje majorate cu o treime, venituri mai mari cu 25% și un profit operațional dublu CITEȘTE ȘI Ultimul bilanț din mandatul polonezului Sobolewski la BVB. Bursa a obținut, pe fondul unor rulaje majorate cu o treime, venituri mai mari cu 25% și un profit operațional dublu

Venitul operațional obținut pe piața locală a însumat 335 de milioane de euro, fiind cu 2 milioane sub cel de anul trecut, iar cheltuielile administrative au crescut cu 11 milioane de euro, la 201 milioane de euro, rezultatul operațional fiind, astfel, de 134 de milioane de euro, comparativ cu 147 de milioane de euro în primele 9 luni din 2016.

Creșterea profitului obținut a fost generată de categoria "Alte rezultate", care include și veniturile din provizioane. Raiffeisen Bank România a eliberat, în primul trimestru, provizioane de 22 de milioane de euro constituite pentru acoperirea pierderilor potențiale din Legea privind darea în plată.

În ceea ce privește structura veniturilor operaționale, cea mai mare parte, 194 de milioane de euro, au fost venituri nete din dobânzi, în timp veniturile nete din taxe și comisioane au însumat 128 de milioane de euro.

Veniturile nete din dobânzi înregistrate în România au crescut 2 milioane de euro în ritm anual, România fiind singura țară din Europa de Sud-Est unde banca a obținut venituri mai mari pe acest segment.

Pe de altă parte, veniturile nete din comisioane au fost cu 9 milioane de euro sub cele de acum un an.

Provizioane nete au urcat cu 10 milioane de euro, la 67 milioane euro, pe fondul provizioanelor constituite pentru programul de conversie a creditelor în franci elvețieni.

 Rata creditelor neperformante s-a situat la 7,6%, rata de acoperire a îmrumuturilor neferformante fiind de 73,7%. Raportul dintre costuri și venituri a fost de 60%, iar rata dintre credite și depozite s-a situat aproape de 75%.

Raiffeisen Bank avea în România, după primele 9 luni din an, active totale de 7,8 miliarde de euro, în creștere de la 7,3 milairde de euro în primele 9 luni din 2016. Totoadtă, Raiffeisen avea aproape 2,3 milioane de clienți în România la finele lunii septembrie, în creștere de la 2,1 milioane de clienți în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
rbi
profit
provizioane
credite
dobanzi
profit
grup austriac
romania