Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care BRD și Raiffeisen cumpără de la BCR câte 33% din acțiunile CIT One (fosta BCR Procesare)

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care BRD și Raiffeisen cumpără de la BCR câte 33% din acțiunile CIT One (fosta BCR Procesare)
scris 7 apr 2020

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care BRD – Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank intră în acționariatul CIT One, alături de Banca Comercială Română. Astfel, CIT One SRL va fi controlată, în comun, de BCR, BRD și Raiffeisen Bank.

BRD și Raiffeisen Bank cumpără de la BCR câte un pachet de 33% din acțiunile companiei CIT One (fosta BCR Procesare), parte a grupului BCR.

CIT One a fost înființată în 2009, activitatea companiei constând în transportul și procesarea de valori, cu aproximativ 800 de angajați.

ULTIMA ORĂ Miliardarul indian Sanjeev Gupta, noul proprietar al fostului Sidex Galați, a cumpărat în nume propriu Banca Română de Credite și Investiții de la Dorinel Umbrărescu și majorează capitalul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Miliardarul indian Sanjeev Gupta, noul proprietar al fostului Sidex Galați, a cumpărat în nume propriu Banca Română de Credite și Investiții de la Dorinel Umbrărescu și majorează capitalul

În urma operațiunii, oficializată prin semnarea unei tranzacții tripartite, Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank Romania vor deține o cotă egală de acțiuni de câte 33,3% în CIT ONE, una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport, procesare și depozitare valori de pe piața din România. 

Tranzacția este argumentată prin faptul că se aliniază cu strategia celor trei bănci de a optimiza, dezvolta și eficientiza transportul și procesarea numerarului, iar înțelegerea este prezentată ca un pas strategic realizat de cele trei companii, ce urmează direcția de consolidare a acestui segment de piață si tendința, la nivel internațional, de  colaborare între jucătorii din piața bancară în acest domeniu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bcr
bcr procesare
brd
raiffeisen