Craiova împrumută 15 milioane euro de la BERD pentru achiziția de autobuze cu emisii reduse și reabilitarea unor clădiri

Craiova împrumută 15 milioane euro de la BERD pentru achiziția de autobuze cu emisii reduse și reabilitarea unor clădiri

Foto: Wikimedia Commons

scris 5 dec 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda un împrumut de 15 milioane de euro municipiului Craiova, fonduri ce vor fi folosite pentru achiziția de autobuze cu nivel scăzut de emisii și pentru reabilitarea mai multor clădiri publice.

Împrumutul va fi acordat prin programul BERD “Orașe Verzi” și va contribui la reducerea consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon în Craiova, potrivit băncii.

Cele 15 milioane de euro vor merge către achiziția a până la 40 de autobuze cu normă de poluare redusă (EURO 6) și către reabilitarea a 14 clădiri publice din municipiu.

ULTIMA ORĂ Senatul semnează proiectul care dă dreptul BNR să aplice amenzi de până la 1 milion lei și să suspende activitatea prestatorilor de servicii de plată pentru nerespectarea limitelor la comisioanele interbancare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Senatul semnează proiectul care dă dreptul BNR să aplice amenzi de până la 1 milion lei și să suspende activitatea prestatorilor de servicii de plată pentru nerespectarea limitelor la comisioanele interbancare

BERD a mai finanțat, anterior, extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare din Craiova și a contribuit la dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru zona metropolitană Craiova.

De când a început activitatea în România, BERD a investit peste 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în țară.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
berd
craiova
imprumut
finantare
autobuze
euro6
reabilitare cladiri
poluare