Deutsche Bank a înghețat angajările la nivel de grup. Acțiunile băncii scad cu 3,7%

Deutsche Bank a înghețat angajările la nivel de grup. Acțiunile băncii scad cu 3,7%
scris 13 oct 2016

Deutsche Bank, care se confruntă cu perspectiva unei amenzi de până la 14 miliarde de dolari în SUA, a înghețat angajările de personal la nivelul grupului, scriu Reuters și Bloomberg, care citează surse familiare cu situația.

Cea mai mare bancă din Germania a transmis un memo șefilor de departamente, în care anunță sistarea angajărilor în toate departamentele, cu excepția departamentului legal.

Acțiunile Deutsche Bank s-au depreciat cu aproape 3,7% pe bursa de la Frankfurt, la 11,87 euro/unitate

Titlurile băncii au pierdut circa 47% din valoare de la începutul anului, declinul fiind accelerat de anunțul Departamentului de Justiție din SUA, care a solicitat Deutsche Bank plata unei sume de 14 miliarde dolari pentru soluționarea unui litigiu legat de tranzacțiile cu titluri de valoarea garantate cu ipoteci desfășurate înainte de criza financiară și economică din 2007-2008.

Deutsche Bank nu a reușit încă să ajungă la un acord cu autoritățile din SUA pentru reducerea amenzii CITEȘTE ȘI Deutsche Bank nu a reușit încă să ajungă la un acord cu autoritățile din SUA pentru reducerea amenzii

Prețul acțiunilor Deutsche Bank a coborât la minime record pe fondul îngrijorărilor privind situația financiară a băncii, în condițiile în care instituția de credit ar putea  fi nevoită să plătească amenzi suplimentare pentru soluționarea altor investigații, inclusiv a unei anchete legată de acuzații de spălare de bani în Rusia. Analiștii Barclays estimează că Deutsche Bank ar putea plăti până la 2 miliarde euro (2,2 miliarde dolari) în acest caz.

Banca germană a constituit provizioane de 5,5 miliarde euro la jumătate anului pentru litigiile în curs. Potrivit unor surse din piață, Deutsche Bank speră să scape în final cu o amendă de cel mult 3 miliarde de dolari în dosarul titlurilor garantate cu credite imobiliare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deutsche bank
angajari
actiuni