Deutsche Bank a înghețat angajările la nivel de grup. Acțiunile băncii scad cu 3,7%

Deutsche Bank a înghețat angajările la nivel de grup. Acțiunile băncii scad cu 3,7%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 oct 2016

Deutsche Bank, care se confruntă cu perspectiva unei amenzi de până la 14 miliarde de dolari în SUA, a înghețat angajările de personal la nivelul grupului, scriu Reuters și Bloomberg, care citează surse familiare cu situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare bancă din Germania a transmis un memo șefilor de departamente, în care anunță sistarea angajărilor în toate departamentele, cu excepția departamentului legal.

Acțiunile Deutsche Bank s-au depreciat cu aproape 3,7% pe bursa de la Frankfurt, la 11,87 euro/unitate

Titlurile băncii au pierdut circa 47% din valoare de la începutul anului, declinul fiind accelerat de anunțul Departamentului de Justiție din SUA, care a solicitat Deutsche Bank plata unei sume de 14 miliarde dolari pentru soluționarea unui litigiu legat de tranzacțiile cu titluri de valoarea garantate cu ipoteci desfășurate înainte de criza financiară și economică din 2007-2008.

Deutsche Bank nu a reușit încă să ajungă la un acord cu autoritățile din SUA pentru reducerea amenzii CITEȘTE ȘI Deutsche Bank nu a reușit încă să ajungă la un acord cu autoritățile din SUA pentru reducerea amenzii

Prețul acțiunilor Deutsche Bank a coborât la minime record pe fondul îngrijorărilor privind situația financiară a băncii, în condițiile în care instituția de credit ar putea  fi nevoită să plătească amenzi suplimentare pentru soluționarea altor investigații, inclusiv a unei anchete legată de acuzații de spălare de bani în Rusia. Analiștii Barclays estimează că Deutsche Bank ar putea plăti până la 2 miliarde euro (2,2 miliarde dolari) în acest caz.

Banca germană a constituit provizioane de 5,5 miliarde euro la jumătate anului pentru litigiile în curs. Potrivit unor surse din piață, Deutsche Bank speră să scape în final cu o amendă de cel mult 3 miliarde de dolari în dosarul titlurilor garantate cu credite imobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
angajari
actiuni