Deutsche Bank nu a reușit încă să ajungă la un acord cu autoritățile din SUA pentru reducerea amenzii

Deutsche Bank nu a reușit încă să ajungă la un acord cu autoritățile din SUA pentru reducerea amenzii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 oct 2016

Șeful Deutsche Bank, John Cryan, nu a reușit încă să ajungă la o înțelegere cu autoritățile americane pentru soluționarea anchetei privind titlurile garantate cu credite ipotecare (MBS) vândute înainte de criza financiară din 2007-2008, potrivit cotidianului german Bild am Sonntag, citat de Bloomberg.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cryan s-a întâlnit vineri la New York cu oficiali ai Departamentului american al Justiției ca să negocieze suma pe care grupul german va trebui să o plătească în SUA în urma acuzațiilor că ar fi vândut investitorilor acțiuni garantate cu credite imobiliare împachetate în produse financiare complexe, deși știa că erau toxice.

Valoarea amenzii a fost stabilită inițial la 14 miliarde de dolari, o sumă record pentru o bancă cu capital străin în SUA, însă autoritățile americane au indicat că Deutsche Bank ar putea beneficia de reducerea amenzii, la fel ca și alte grupuri financiare acuzate de tranzacții similare, tranzacții care au dus la declanșarea crizei din 2007-2008. Banca americană Goldman Sachs a primit în aprilie o amendă de 5,06 miliarde dolari pentru fapte similare.

Acțiunile Deutsche Bank, volume neobișnute la București CITEȘTE ȘI Acțiunile Deutsche Bank, volume neobișnute la București

Prețul acțiunilor Deutsche Bank a coborât la minime record pe fondul îngrijorărilor privind situația financiară a celei mai mari bănci germane, în condițiile în care instituția de credit ar putea  fi nevoită să plătească amenzi suplimentare pentru soluționarea altor investigații, inclusiv a unei anchete legată de acuzații de spălare de bani în Rusia. Analiștii Barclays estimează că Deutsche Bank ar putea plăti până la 2 miliarde euro (2,2 miliarde dolari) în acest caz.

Banca germană a constituit provizioane de 5,5 miliarde euro la jumătate anului pentru litigiile în curs. Potrivit unor surse din piață, Deutsche Bank speră să scape în final cu o amendă de cel mult 3 miliarde de dolari în dosarul titlurilor garantate cu credite imobiliare.

Săptămâna trecută, acțiunile Deutsche Bank au mai recuperat din pierderi, după ce în presă au apărut mai multe informații pe surse privind reducerea amenzii din SUA până la 5,4 miliarde de dolari, însă informațiile nu au fost confirmate.  

La rândul lui, Cryan a încercat să liniștească investitorii cu privire la rezistența financiară a Deutsche Bank. Potrivit unor surse din piață, reprezentanții bănci poartă discuții informale cu investitori de pe Wall Street în vederea găsirii unor noi surse de finanțare, una dintre variantele luate în calcul vizând vânzarea unui pachet de acțiuni în valoare de până la 5 miliarde de euro.

Totodată, familia regală a Quatarului analizează majorarea participației pe care o deține la Deutsche Bank de la circa 10% în prezent la aproximativ 25%, au spus surse familiare cu situația.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
amenda
sua
john cryan
negocieri