DNSC: Atacuri de tip phishing ce impersonează angajați din cadrul Libra Internet Bank

DNSC: Atacuri de tip phishing ce impersonează angajați din cadrul Libra Internet Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2023

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat, în ultimele zile, cu privire la folosirea identității vizuale a Libra Internet Bank în atacuri lansate de infractori cibernetici ce impersonează angajați din cadrul băncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unui comunicat al DNSC, obiectivul principal are în vedere transmiterea de link-uri malițioase prin intermediul e-mail-ului și distribuirea malware-ului de tip infostealer Agent Tesla, scrie Agerpres.

Procuratura franceză investighează un caz de ”spălare de bani agravată”, prin transferuri de bani ale unei firme cipriote către BNP Paribas CITEȘTE ȘI Procuratura franceză investighează un caz de ”spălare de bani agravată”, prin transferuri de bani ale unei firme cipriote către BNP Paribas

"Atacatorii încearcă astfel să extragă de la potențialele victime date sensibile (date personale, de autentificare și/sau financiare). Atacatorii au trimis mesaje redactate în limba română, mesaje care includ elemente vizuale ale băncii, cu date de identificare ale sucursalei din Cluj-Napoca a băncii, cu subiectul "RE: documente solicitate" ce conțin atașamente malițioase", explică specialiștii DNSC.

Potrivit acestora, în urma investigației, s-a constatat că atacatorii au impersonat adresa de e-mail a unui angajat al băncii, pentru a trimite către utilizatori e-mail-uri cu conținut malware.

Recomandarea echipei DNSC către utilizatori este, în primul rând, să nu acționeze pripit în mediul online și să citească cu atenție textul mesajelor sau al notificărilor pe care le primesc, să verifice mereu cu atenție sursa mesajelor sau a notificărilor primite, oricând au suspiciuni, să verifice link-urile sau atașamentele pe care urmează să le acceseze cu o soluție de securitate (ex: virustotal.com, scamadviser.com), să raporteze astfel de email-uri către instituția impersonată pentru a atrage atenția cât mai rapid asupra activității frauduloase. În cazul în care au introdus date sensibile, recomandă să sesizeze imediat banca, iar dacă au fost păgubiți, să depună o plângere la Poliție și să notifice DNSC. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dnsc
libra internet bank
phishing