ConectX devine cea mai utilizată platformă de digitalizare din România

ConectX devine cea mai utilizată platformă de digitalizare din România
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 dec 2023

Numărul de utilizatori înscriși în platforma ConectX s-a dublat în 2023. Platforma, care din trimestrul 1 2024 va oferi acces direct la aproximativ 30.000 de instituții publice din România, ajunge la 300.000 de utilizatori persoane fizice și persoane juridice, în creștere cu 51% față de anul trecut.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele făcute publice de echipa ConectX arată că 2023 este cel mai bun an din istoria implementării soluției digitale în instituțiile din România. În prezent ConectX operează o rețea de peste 155 de instituții publice interconectate și interoperabile ceea ce face să fie cea mai extinsă și utilizată platformă de digitalizare completă din România, asigurând atât digitalizarea serviciilor publice destinate cetățenilor, cât și digitalizarea relațiilor inter-instituționale

“În 2023 am acumulat o bază foarte solidă de utilizatori atât în rândul cetățenilor cât și în rândul instituțiilor publice. Am depășit semnificativ obiectivul de 250.000 de utilizatori pe care ni-l stabilisem pentru 2023 , dar ceea ce ne bucură cel mai mult este feed-back-ul pozitiv și încurajator”, a declarat George Anghel, dezvoltatorul soluției digitale ConectX.

Numărul persoanelor juridice cu conturi active în platforma unică de digitalizare a crescut cu peste 52% pe parcursul anului 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut. O statistică interesantă arată că peste jumătate din cele aproximativ 49.000 de persoane juridice care folosesc platforma sunt instituții publice.

ConectX este o soluție digitală integrată, de tip ”one stop, all institutions”, care le oferă utilizatorilor posibilitatea să interacționeze direct cu instituția, departamentul, serviciul sau biroul de care au nevoie. Sistemul identifică utilizatorul printr-un proces temeinic de on-boarding și în creează acestuia un ”digital twin” care dispune de acces către toate destinațiile.

Dezvoltatorii platformei arată că între obiectivele pentru anul 2024 prioritare sunt extinderea platformei în segmentul administrației publice centrale și locale și implementarea în segmentul de sănătate publică.

Un număr de aproximativ 500 de medici sunt deja integrați în platforma digitală. 8 unități sanitare, inclusiv Spitalul Județean Brașov, folosesc ConectX pentru a-și eficientiza fluxurile și a reduce semnificativ lanțul birocratic. Echipa ConectX spune că vrea să crească în 2024 inclusiv pe sectorul de sănătate publică.  

”Ne așteptăm ca 2024 să genereze creșteri consistente în platformă. Pentru anul următor unul dintre obiectivele noastre este să contribuim semnificativ la procesul de transformare digitală din segmentul de sănătate, un segment care din punct de vedere al digitalizării este extrem de rămas în urmă. În momentul acesta avem deja 8                                                                                                                                                                                                                               unități sanitare care folosesc soluția noastră digitală. Digitalizarea în sănătate este indispensabilă pentru un sistem sănătos, robust și eficient. Experiența echipei noastre în implementarea profesionistă de soluții digitale în instituțiile din România este cu certitudine un avantaj”, a mai spus dezvoltatorul și coordonatorul echipei ConectX, George Anghel.

ConectX este platforma digitală în care dezvoltatorii au investit aproximativ 10 milioane de euro într-o perioadă de aproximativ 9 ani. Din 2020 și până astăzi, 155 de instituții publice din România sunt digitalizate cu ConectX. Covârșitoarea majoritate dintre acestea, 134 au fost digitalizate pe parcursul anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
conectx
instituții publice
george anghel