Două locomotive Softrans Craiova au fost închiriate de Deutsche Bahn, liderul pieței de transport pe calea ferată din Europa

Două locomotive Softrans Craiova au fost închiriate de Deutsche Bahn, liderul pieței de transport pe calea ferată din Europa
scris 26 mai 2017

Două locomotive electrice TransMontana, produse de grupul Softronic-Softrans Craiova, singurul producător local de locomotive și liderul pieței de închirieri pentru locomotive electrice, vor fi operate pe rute din România pentru transportul de marfă de către Deutsche Bahn Cargo, liderul pieței de transport pe calea ferată din Europa, în baza unui contract de leasing.

Locomotivele care fac obiectul tranzacției au o putere totală de 6.000 kW fiecare, folosesc curent alternativ, iar prima de acest tip a fost fabricată în 2010. Fiecare locomotivă este echipată cu 6 osii și 6 motoare, ceea ce îi conferă o putere de tracțiune mărită și un avantaj competitiv major pe segmentul transporturilor de marfă.

Durata operațională garantată de către producător este de 3 ani, iar durata de viață a acestora este de 40 de ani.

Operațiunea a fost intermediată de UniCredit Leasing Fleet Management, divizia de leasing operațional și fleet management a UniCredit Leasing, aflată la cea de-a treia operațiune de leasing pentru material rulant acordat pentru Softronic după 2012 și 2014.

”Suntem întotdeauna deschiși să susținem și să încurajăm inițiativele partenerilor și clienților noștri, prin produse și servicii care le fac viața mai ușoară. Astfel de colaborări care se desfășoară în domenii cu potențial important și pot genera parteneriate pe termen lung sunt extrem de importante pentru noi. Suntem bucuroși că putem susține, pe de o parte producția locală de locomotive, iar, pe de alta, utilizarea acestora tot în economia locală”, a declarat Mircea Cotigă, CEO UniCredit Leasing. 

FOTO Ambasadorul american a rămas în pană la cetatea Sarmizegetusa, jandarmii l-au depanat CITEȘTE ȘI FOTO Ambasadorul american a rămas în pană la cetatea Sarmizegetusa, jandarmii l-au depanat

Cel mai important produs al grupului este locomotiva TransMontana, cea mai modernă și performantă locomotivă din această clasă, fabricată în Europa. Beneficiari ai grupului sunt CFR Călători, Magyar Magánvasút Ungaria, CER Ungaria, Deutsche Bahn Cargo România, Cargotrans, AWT Hungaria, LTE Austria și DB Cargo Ungaria. Aceste locomotive sunt autorizate să circule în România, Bulgaria, Ungaria. În prezent se acționează pentru autorizarea locomotivelor în Slovacia și Austria.

Deutsche Bahn Cargo le va opera pe rute de transport din România. În planurile sale intră și extinderea utilizării acestora pe rute regionale către Ungaria, Austria și Slovacia. 

Deutsche Bahn Cargo România, subsidiară română a DB Cargo, cel mai mare transportator feroviar din Europa, este de 17 ani pe piața românească, fiind astăzi în top 3 transportatori feroviari cu o flotă de peste 60 de locomotive Diesel și electrice și circa 2.500 de angajați ai grupului DB, prin subsidiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
softrans
locomotive
cfr
tren