După ce a renunțat la Radisson, conglomeratul chinez HNA, puternic îndatorat, vrea să își vândă întreaga participație la Deutsche Bank

După ce a renunțat la Radisson, conglomeratul chinez HNA, puternic îndatorat, vrea să își vândă întreaga participație la Deutsche Bank
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 sep 2018

Conglomeratul chinez HNA Group, puternic îndatorat, plănuiește să își vândă întreaga participație la Deutsche Bank, la presiunea creditorilor și a autorităților de reglementare chineze. HNA a renunțat la active în valoare de 17 miliarde de dolari în ultimul an, cel mai recent exit fiind vânzarea, luna trecută, a lanțului hotelier Radisson.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Congomeratul, printre cele mai mari din China, este în prezent cel mai mare acționar la Deutsche Bank, cu o participație de aproximativ 8%, evaluată la 1,7 miliarde de dolari.

Acțiunile Deutsche Bank s-au depreciat cu 1,6% pe bursa de la Frankfurt.

EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor

HNA și-a redus în ultimele luni deținerea la banca germană, de la circa 10% la începutul anului. Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, HNA vrea să iasă din acționariatul Deutsche Bank în următoarele 18 luni.

Grupul, cu afaceri și în transportul aerian, logistică și imobiliare, este puternic îndatorat, în condițiile în care s-a extins agresiv pe piețele internaționale în ultimii ani.

Pentru a-și reduce datoriile, care la finele anului trecut însumau peste 81 miliarde de euro, HNA a fost nevoit să își vândă mai multe participații importante, printre care deținerea de 25% la Hilton Worldwide, evaluată la 6,5 miliarde de dolari.

În total, HNA a renunțat la active de peste 17 miliarde de dolari în ultimul an, cea mai recentă tranzacție fiind vânzarea, în luna august, a lanțului hotelier Radisson către un consorțiu condus de grupul Jin Jiang International Holdings, din Shanghai.

Pe lângă participația la Deutsche Bank, HNA vrea să vândă compania americană de tehnologie Ingram Micro, achiziționată în 2016 în schimbul sumei de 6 miliarde de dolari, precum și deținerile la câteva zeci de bănci, trusturi și companii de asigurări din China, au precizat sursele menționate.

Activele la care HNA ar urma să renunțe, inclusiv participația de 7,6% la Deutsche Bank, sunt evaluate la peste 10 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
hna
deutsche bank
participatie
vanzare
exit
datorii