După lansarea operațunilor bancare în Europa, inclusiv România, Revolut a solicitat o licență bancară și în SUA

După lansarea operațunilor bancare în Europa, inclusiv România, Revolut a solicitat o licență bancară și în SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mar 2021

Fintech-ul european Revolut, prezent și pe piața din România, a început oficial demersurile pentru a obține o licență bancară în Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Luna aceasta, startup-ul de origne britanică a anunțat lansarea operațiunilor bancare în RomâniaClienții din România vor avea astfel protecție pentru depozite, în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor.

VIDEO De la 1 aprilie se afișează în platforma de programare tipul de vaccin anti-COVID CITEȘTE ȘI VIDEO De la 1 aprilie se afișează în platforma de programare tipul de vaccin anti-COVID

În decembrie 2018, Revolut a obținut licența bancară la nivel european. În baza acestei licențe, Revolut poate opera și în România ca bancă, fără acordul BNR, după cum a explicat recent un consilier al băncii centrale.

Acum, Revolut a solicitat o licență bancară  în California. Această licență ar permite Revolut să furnizeze servicii bancare (conturi curente, depozite, credite etc) pe întreg teritoriul Statelor Unite prin acorduri între state.

"O licență bancară în SUA ne va permite, până la urmă, să oferim clienților toate produsele și serviciile financiare esențiale pe care le așteaptă de la banca lor, inclusv credite și depozite. Misiunea noastră este să construim prima super-aplicație financiară globală, iar o licență bancară în SUA este un pas în atingerea acestui scop", afirmă Nik Storonsky, CEO Revolut.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
banca sua
revolut banca
licenta revolut
licenta bancara revolut