Erste prelungește mandatul lui Sergiu Manea la conducerea BCR

Erste prelungește mandatul lui Sergiu Manea la conducerea BCR
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 feb 2022

Grupul austriac Erste a decis să-i prelungească lui Sergiu Manea mandatul de președinte executiv și membru al Comitetului Executiv (CEO) al Băncii Comerciale Române până în 2026.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sergiu Manea (49 de ani) a venit la conducerea BCR în toamna anului 2015, când l-a înlocuit pe cehul Thomas Spurny.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

BCR venea în 2015 după o perioadă de restructurare, care a vizat mai ales creditele neperformante acordate companiilor. În 2015 și 2016 a închis mare parte din litigiile cu clienții persoane fizice care aveau credite contractate înainte de criza financiară, după ce le-a scăzut ratele lunare.

Erste prelungește mandatul lui Sergiu Manea la conducerea BCR

BCR a rămas profitabilă în ultimii șase ani, cu vârfuri de peste un miliard de lei în 2016, 2020 și 2021 – anul trecut la 9 luni grupul BCR înregistra un rezultat net de 1,14 miliarde de lei (și ar putea ajunge la un profit record pe datele la 12 luni). Rezultatele băncii au avut de suferit în 2019, în condițiile în care grupul a făcut un provizion ridicat legat de activitatea băncii pentru locuințe, după ce a pierdut un proces cu Curtea de Conturi.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

În 2018, BCR a lansat platforma de banking George (care fusese anterior disponibilă în Austria, Cehia și Slovacia). În toamna anului 2021 ajunsese deja la 1,32 de milioane de clienți activi în George, în creștere cu 30% față de anul precedent.

Erste prelungește mandatul lui Sergiu Manea la conducerea BCR

Activele grupului au crescut în 2021 cu circa o treime față de finele lui 2015, în timp ce creditele au crescut cu 44%. Cu toate acestea, cota de piață a BCR în funcție de active s-a diminuat cu aproape două puncte procentuale. Banca a pierdut poziția de lider în 2018 în fața Băncii Transilvania, care a avut o politică agresivă de extindere prin achiziții importante (Volksbank și Bancpost).

Mandatul lui Sergiu Manea va fi valabil până la finele lunii februarie din 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergiu manea
bcr
erste