EximBank a semnat un acord de 28,8 milioane de euro cu Agricost, care administrează Insula Mare a Brăilei

EximBank a semnat un acord de 28,8 milioane de euro cu Agricost, care administrează Insula Mare a Brăilei
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2019

EximBank și compania Agricost SA, administratorul exploatației agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, au încheiat un acord de finanțare în valoare totală de 28,8 milioane de euro, facilitatea având ca destinație continuarea investițiilor societății pentru următorii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei vizează, printre altele, achiziția de echipament agricol performant și extinderea structurii de irigație din zona sudică a Insulei Mari a Brăilei, arată un comunicat emis luni de bancă, scrie News.ro.

ASE sfătuiește \ CITEȘTE ȘI ASE sfătuiește "bobocii" să gestioneze capcanele studenției. "Lăsați pregătirea la examene pe ultima sută de metri și nu e bine!"

”Prin încheierea acestui acord cu Agricost – unul dintre cei mai mari jucători din domeniul agricol la nivel național și chiar european, EximBank continuă să evolueze în direcția consolidării poziției de finanțator corporate important, având ca principal atu abilitatea de a structura soluții financiare smart pentru partenerii săi. Suntem convinși că acest parteneriat - construit pe capacitatea EximBank de a oferi produse și servicii care nu numai că sunt la un standard înalt de calitate, dar sunt și competitive din punctul de vedere al costurilor, și pe potențialul Agricost de a implementa proiecte sustenabile, cu impact direct și pozitiv la nivel micro și macro-economic - va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului românesc”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

La rândul său, Mirela Bibicu, directorul Regiunii Sud-Est și coordonatorul Agenției Galați a EximBank, a afirmat că Agricost operează aproximativ 57.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei și furnizează circa 5% din producția totală de cereale a României.

În anul 2018, Agricost a fost preluată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite.

”Suntem hotărâți să continuăm planurile de investiții în domeniul agricol din România deoarece suntem convinși că numai prin implementarea unor investiții în tehnologie și inovare putem crește eficiența, productivitatea, precum și maximiza randamentele producției. Sunt investiții care vor aduce beneficii viitoare pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă și vor îmbunătăți accesul produselor românești la piețele internaționale, acestea conducând la crearea unei stabilități pe termen lung în zona producției agricole pentru România”, a spus Khadim Al Derei, vicepreședinte și cofondator al Al Dahra.

EximBank administra la finele lui 2018 expuneri totale de 8 miliarde lei, în creștere cu 30% față de 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane lei.

Agricost deține și administrează, cea mai mare exploatație agricolă din Europa, situată în Insula Mare a Brăilei din România, amplasată la o distanță de 160 km față de București și 130 km față de Portul Constanța. Exploatația din Insula Mare a Brăilei este gestionată prin intermediul a 29 de ferme vegetale, interconectate, care alcătuiesc o zonă agricolă compactă cu o suprafață de 56.000 de hectare de teren agricol fertil, cu liber acces la Dunăre.

Sistemul de irigație al fermei agricole este dotat cu șase stații noi pentru pomparea apei precum și cu o rețea de conducte cu o lungime totală de 2.300 km, pentru a facilita furnizarea apei pentru irigații în diferite părți ale Insulei Mari a Brăilei. Exploatația agricolă produce anual peste 500.000 de tone de cereale, constând în diverse culturi de toamnă și vară, precum: grâu, orz, soia, floarea-soarelui și porumb.

Al Dahra este jucător multinațional în agribusiness, specializat în cultivarea, producția și comercializarea hranei pentru animale și a mărfurilor alimentare de bază precum și în gestionarea întregului lanț de aprovizionare. Are operațiuni în peste 20 de state, deservind peste 40 de piețe, cu o poziție de lider în Asia și Orientul Mijlociu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank
agricost sa