Finanțare suplimentară de 800 milioane de euro pentru IMM-urile din România și alte 10 state în cadrul InnovFin

Finanțare suplimentară de 800 milioane de euro pentru IMM-urile din România și alte 10 state în cadrul InnovFin
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 iul 2019

Fondul European de Investiții (FEI) și grupul ProCredit suplimentează cu 800 milioane de euro fondurile puse la dispoziția companiilor din România și alte 10 țări din regiune în cadrul programului InnovFin – finanțare UE pentru Inovatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

ProCredit și FEI au extins un acord de garantare semnat în urmă cu doi ani, prin care subsidiarele grupului german creditează companiile mici și mijlocii (IMM) care dezvoltă și folosesc tehnologii și produse noi în 11 țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Republica Moldova, Macedonia, România, Serbia și Ucraina.

În total, fondurile puse la dispoziția IMM-urilor din cele 11 state se ridică la 1,62 miliarde de euro. De la lansarea proiectului, ProCredit a acordat credite unui număr de circa 2.000 de IMM-uri, cele mai multe active în industria prelucrătoare și în comerț.

ULTIMA ORĂ Raiffeisen Bank pierde, pe fond, procesul împotriva ordinului ANPC prin care a fost obligată să reducă dobânzile la credite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Raiffeisen Bank pierde, pe fond, procesul împotriva ordinului ANPC prin care a fost obligată să reducă dobânzile la credite

Grupul german ProCredit este prezent în România din anul 2002. La finele anului trecut, ProCredit Bank România avea o cotă de 0,33%  pe piața bancară locală, cu active de 1,48 miliarde de lei.

Scopul Programului de Garantare pentru IMM-uri InnovFin este acela de a încuraja instituțiile bancare și alte instituții financiare să acorde finanțare IMM-urilor și companiilor mici cu capitalizare medie (sub 500 de angajați) care au nevoie de capital curent și/sau investiții pentru a finanța cercetarea, dezvoltarea și inovarea, cu sprijinul Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
procredit
fei
finantare
suplimentare fonduri innovfin
uniunea europeana