Finanțare suplimentară de 800 milioane de euro pentru IMM-urile din România și alte 10 state în cadrul InnovFin

Finanțare suplimentară de 800 milioane de euro pentru IMM-urile din România și alte 10 state în cadrul InnovFin
scris 16 iul 2019

Fondul European de Investiții (FEI) și grupul ProCredit suplimentează cu 800 milioane de euro fondurile puse la dispoziția companiilor din România și alte 10 țări din regiune în cadrul programului InnovFin – finanțare UE pentru Inovatori.

ProCredit și FEI au extins un acord de garantare semnat în urmă cu doi ani, prin care subsidiarele grupului german creditează companiile mici și mijlocii (IMM) care dezvoltă și folosesc tehnologii și produse noi în 11 țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Republica Moldova, Macedonia, România, Serbia și Ucraina.

În total, fondurile puse la dispoziția IMM-urilor din cele 11 state se ridică la 1,62 miliarde de euro. De la lansarea proiectului, ProCredit a acordat credite unui număr de circa 2.000 de IMM-uri, cele mai multe active în industria prelucrătoare și în comerț.

ULTIMA ORĂ Raiffeisen Bank pierde, pe fond, procesul împotriva ordinului ANPC prin care a fost obligată să reducă dobânzile la credite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Raiffeisen Bank pierde, pe fond, procesul împotriva ordinului ANPC prin care a fost obligată să reducă dobânzile la credite

Grupul german ProCredit este prezent în România din anul 2002. La finele anului trecut, ProCredit Bank România avea o cotă de 0,33%  pe piața bancară locală, cu active de 1,48 miliarde de lei.

Scopul Programului de Garantare pentru IMM-uri InnovFin este acela de a încuraja instituțiile bancare și alte instituții financiare să acorde finanțare IMM-urilor și companiilor mici cu capitalizare medie (sub 500 de angajați) care au nevoie de capital curent și/sau investiții pentru a finanța cercetarea, dezvoltarea și inovarea, cu sprijinul Uniunii Europene.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
procredit
fei
finantare
suplimentare fonduri innovfin
uniunea europeana