Fiscul francez cere UBS să predea informații privind conturile a 45.000 de clienți

Fiscul francez cere UBS să predea informații privind conturile a 45.000 de clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2016

Autoritățile fiscale din Franța au cerut băncii elvețiene UBS să predea informații referitoare la conturile a 45.000 de clienți, în cadrul unei investigații legate de evaziune fiscală, a relatat luni cotidianul francez Le Parisien.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UBS a anunțat în luna iulie că autoritățile elvețiene i-au cerut să furnizeze informații legate de clienți, la solicitarea de asistență administrativă internațională din partea Franței, din luna mai, scrie News.ro.

Cererea se referă la foști și actuali clienți din Franța, în baza datelor din perioada 2006-2008.

Le Parisien a publicat luni fragmente dintr-o scrisoare din 11 mai, din partea autorităților fiscale franceze, în care se arată că Franța vrea numele titularilor a 45.161 de conturi.

”Activele conturilor respective totalizează peste 11 miliarde de franci elvețieni (11 miliarde dolari), care ar putea reprezenta un minus de mai multe miliarde de dolari pentru trezoreria franceză”, se arată în scrisoare.

Potrivit articolului, autoritățile franceze au identificat 4.782 de conturi și vor să găsească proprietarii altor 40.379 de conturi.

eMAG va funcționa în Polonia sub acest brand începând de marți CITEȘTE ȘI eMAG va funcționa în Polonia sub acest brand începând de marți

Franța a lansat o investigație împotriva UBS după ce foști angajați ai acesteia au oferit informații despre un sistem de înființare a unor conturi duble, pentru transferul de fonduri în Elveția, în perioada 2004-2012.

UBS respinge acuzațiile, argumentând că implicarea băncii în astfel de operațiuni financiare nu au fost dovedite.

Între timp, documente predate de Germania judecătorilor francezi, anul trecut, au permis acestora să evalueze active ale unor clienți francezi ai băncii, din 2008, la aproape 12 miliarde de euro, potrivit unei surse apropiate investigației. Totuși, nu toate aceste active au fost implicate în evaziune fiscală.

UBS a fost implicată într-o serie de cazuri similare, cel mai proeminent în Statele Unite, unde autoritățile au afirmat că banca s-a folosit de legea secretului bancar pentru a ajuta clienții să evite plata taxelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
conturi